21/09/2021 21/09/2021 Μεγάλη σημασία δείχνουν στο Μαυροβούνιο στο ζήτημα της Ορθόδοξης θρησκευτικής αγωγής καθώς οι δράσεις της τοπικής Εκκλησίας έχουν ως στόχο να περάσουν στα παιδιά αφενός τον λειτουργικό τρόπο ζωής και αφετέρου τις αξίες κα τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας στην κοινωνία και τον πολιτισμό τους. Πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2021 - 13:08

Η Ορθόδοξη αγωγή προτεραιότητα στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Η Ορθόδοξη αγωγή προτεραιότητα στο Μαυροβούνιο

Μεγάλη σημασία δείχνουν στο Μαυροβούνιο στο ζήτημα της Ορθόδοξης θρησκευτικής αγωγής καθώς οι δράσεις της τοπικής Εκκλησίας έχουν ως στόχο να περάσουν στα παιδιά αφενός τον λειτουργικό τρόπο ζωής και αφετέρου τις αξίες κα τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας στην κοινωνία και τον πολιτισμό τους.

Πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές του εκκλησιαστικού σχολείου “Άγιος Βασίλεις του Όστρογκ” πραγματοποίησαν μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους επίσκεψη σε διάφορα προσκυνήματα της χώρας.

Συγκριμένα πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν και τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του προσκυνήματος και ομιλία για τη προσωπικότητα και τη συνεισφορά του Αγίου Βασιλείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων