09/05/2021 09/05/2021 Τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο εόρτασε το Σάββατο το Πατριαρχείο Σερβίας. Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Μάρκου στο πάρκο Τασμάτζαν στο Βελιγράδι και σημείωσε μεταξύ άλλων “Ο Ευαγγελιστής Απόστολος Μάρκος έγραψε για τον Θεό που ενανθρωπίστηκε και ήρθε ανάμεσά μας για την ουσιαστική αγάπη, ο Θεός είναι αγάπη και από την...
09 Μαΐου, 2021 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2021 - 9:19

“Η Ορθόδοξη πίστη είναι η βάση και η πηγή της ταυτότητάς μας”

Διαδώστε:
“Η Ορθόδοξη πίστη είναι η βάση και η πηγή της ταυτότητάς μας”

Τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο εόρτασε το Σάββατο το Πατριαρχείο Σερβίας. Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Μάρκου στο πάρκο Τασμάτζαν στο Βελιγράδι και σημείωσε μεταξύ άλλων “Ο Ευαγγελιστής Απόστολος Μάρκος έγραψε για τον Θεό που ενανθρωπίστηκε και ήρθε ανάμεσά μας για την ουσιαστική αγάπη, ο Θεός είναι αγάπη και από την αγάπη δημιούργησε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Θεός ήρθε στον κόσμο ως αγάπη για τη σωτηρία μας”.

Ο Μακαριώτατος μίλησε στους πιστούς μετά τη Θεία Λειτουργία και ανέφερε ιστορικά στοιχεία του Αγίου Μάρκου ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Να αποδυναμώσουμε το θάνατο, να ξεπεράσουμε τον θάνατο και να δώσουμε ζωή. Αυτή είναι η εμπειρία της Εκκλησίας που καταγράφηκε από τον Άγιο Απόστολο Μάρκο στο Ευαγγέλιο του. Οι απόστολοι γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι είναι αδύναμοι. Η πίστη μας είναι η πίστη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, η Ορθόδοξη πίστη μας διαμόρφωσε τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την άποψη για τον κόσμο. Η Ορθόδοξη πίστη δεν είναι μόνο ένα μέρος της ταυτότητάς μας αλλά είναι η πίστη στον Αναστημένο Χριστό, είναι η βάση και η πηγή κάθε άλλης ταυτότητας”.

Και συνέχισε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος: “Η Ορθόδοξη πίστη δεν είναι κάτι που μας κάνει περήφανους, αλλά το αντίθετο. Αυτή η αλήθεια που εμείς, ευλογημένοι από τον Θεό, έχουμε λάβει και έχουμε δεσμευτεί για αυτήν, θα μας κάνει πάντα υπεύθυνους. Υπεύθυνους με ένα ευαγγελικό τρόπο για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους γείτονές μας, τους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους μας,  ό, τι είναι δικό μας. Υπεύθυνους για ολόκληρο τον κόσμο ” κατέληξε.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τα παιδιά που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό ενώ τσούγκρισε και τα πασχαλινά αυγά μαζί τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων