06/01/2020 06/01/2020 Μήνυμα ενότητας  και αγάπης στέλνει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος για την εορτή των  Χριστουγέννων, η οποία τιμάται αύριο 7 Ιανουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο. Ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρεται στα μηνύματα της Γέννησης του Θεανθρώπου και καλεί τους Χριστιανούς «να ζεστάνουν τις ψυχές τους με τα λόγια του Αγίου Ευαγγελίου» Ο Προκαθήμενος...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 9:05

«Η ορθόδοξη πίστη πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος»

Διαδώστε:
«Η ορθόδοξη πίστη πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος»

Μήνυμα ενότητας  και αγάπης στέλνει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος για την εορτή των  Χριστουγέννων, η οποία τιμάται αύριο 7 Ιανουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο.

Ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρεται στα μηνύματα της Γέννησης του Θεανθρώπου και καλεί τους Χριστιανούς «να ζεστάνουν τις ψυχές τους με τα λόγια του Αγίου Ευαγγελίου»

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κάνει αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία:  «Το κύριο μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων πρέπει να είναι ότι η ορθόδοξη πίστη πρέπει να διατηρηθεί και να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος» αναφέρει και προσθέτει: «Είναι ιερό καθήκον και υποχρέωση όλων των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να σεβαστούν ο ένας τον άλλον»

Δεν παραλείπει μάλιστα να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Μαυροβούνιο και στο Κοσσυφοπέδιο.

Τέλος, ο Πατριάρχης Σερβίας  υπογραμμίζει το σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα της Σερβίας το οποίο επιτείνεται από τις αμβλώσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων