30/09/2019 30/09/2019 Φανερά συγκινημένος ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος βρέθηκε στο Μαυροβούνιο όπου ετέλεσε τη θεία λειτουργία και παραβρέθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις που οργανήθηκαν στην περιοχή με αφορμή τη συμπλήρωση 800 χρόνων Αυτοκέφαλης Σερβικής Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του στον Κύριο που του έδωσε τη δύναμη να συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός:...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:45

Η Ορθοδοξία αναγεννάται στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία αναγεννάται στο Μαυροβούνιο

Φανερά συγκινημένος ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος βρέθηκε στο Μαυροβούνιο όπου ετέλεσε τη θεία λειτουργία και παραβρέθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις που οργανήθηκαν στην περιοχή με αφορμή τη συμπλήρωση 800 χρόνων Αυτοκέφαλης Σερβικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του στον Κύριο που του έδωσε τη δύναμη να συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός: “Αυτή η χαρά, δεν είναι μόνο η χαρά του Μαυροβουνίου, αλλά ολόκληρης της Σερβίας” τόνισε και πρόσθεσε ότι η πίστη στο Μαυροβούνιο δεν έχει πεθάνει, αλλά είναι ζωντανή κι ανθίζει παρά τις δυσκολίες.
“Αυτό που βλέπω σήμερα, είναι οι εκκλησίες που ξαναγεννιούνται και γεμίζουν κόσμο, η ιεροσύνη αναγεννάται όπως κι ο μοναχισμός”

“Το μόνο μονοπάτι είναι να επιστρέψουμε στον Θεό, την Εκκλησία μας, την πίστη και την αλήθεια ότι οι πρόγονοί μας ζούσαν και δημιούργησαν σπουδαία έργα”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων