20/02/2020 20/02/2020 “Σημαντική μείωση έχει καταγράψει ο σερβικός πληθυσμός στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη. Οι Σέρβοι σε όλα τα μέρη της Ομοσπονδίας έχουν μειωθεί σε επίπεδο στατιστικού λάθους” δήλωσε ο Μητροπολίτης Ζβορνικίου και Τζούζλας, του Πατριαρχείου της Σερβίας κ. Φώτιος. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ανησυχία του για μέλλον της σερβικής ορθόδοξης κοινότητας στη χώρα και τόνισε ότι πάσει θυσία...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 13:34

Η Ορθοδοξία “ενώνει” τους Σέρβους στη Βοσνία

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία “ενώνει” τους Σέρβους στη Βοσνία

“Σημαντική μείωση έχει καταγράψει ο σερβικός πληθυσμός στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη. Οι Σέρβοι σε όλα τα μέρη της Ομοσπονδίας έχουν μειωθεί σε επίπεδο στατιστικού λάθους” δήλωσε ο Μητροπολίτης Ζβορνικίου και Τζούζλας, του Πατριαρχείου της Σερβίας κ. Φώτιος.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ανησυχία του για μέλλον της σερβικής ορθόδοξης κοινότητας στη χώρα και τόνισε ότι πάσει θυσία θα πρέπει να διαφυλαχθούν τα ιερά κειμήλια και οι πολιτιστικοί θησαυροί.

Μάλιστα, ανακοίνωσε την έκδοση ενός βιβλίου αναφορικά με τα δεινά και τις διώξεις των Σέρβων από την Τούζλα και τη γύρω περιοχή με σημαντική τεκμηρίωση, ώστε να μην ξεχαστούν. Τόνισε μάλιστα ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας παράγοντας συνοχής, ένας τόπος συγκέντρωσης για τους Σέρβους και διατηρεί την ενότητα του λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων