18/04/2021 18/04/2021 Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέστηκε στο μοναστήρι του Đurđevi Stupovi στη Σερβία, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. Ημέρα που το Πατριαρχείο Σερβίας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικήτα του Ομολογητή. Την Ακολουθία τέλεσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδιμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος μίλησε στους πιστούς. Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου και...
18 Απριλίου, 2021 - 12:46

«Η Παναγία ηρεμεί τις καταιγίδες από τις ζωές των Χριστιανών»

Διαδώστε:
«Η Παναγία ηρεμεί τις καταιγίδες από τις ζωές των Χριστιανών»

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέστηκε στο μοναστήρι του Đurđevi Stupovi στη Σερβία, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. Ημέρα που το Πατριαρχείο Σερβίας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικήτα του Ομολογητή.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδιμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος μίλησε στους πιστούς.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου και στα θαύματα που σημειώθηκαν  κατά την Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης. Και τόνισε ότι η Υπέρμαχος Στρατηγός με την υπέρτατη δύναμή της βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στις ζωές των Χριστιανών, τους προστατεύει και μεσολαβεί για τη σωτηρία τους.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως, όπως η Παναγία προκάλεσε τους ανέμους  να βυθίσουν τα εχθρικά πλοία στην Πόλη, με τον ίδιο τρόπο απωθεί τις δαιμονικές επιθέσεις από τις ζωές των Χριστιανών. Ηρεμεί καταιγίδες και πνίγει δαίμονες.

«Πρέπει  να ενδυναμώσουμε τους εαυτούς μας πνευματικά, να αντέξουμε σωστά τη νηστεία, για να προετοιμαστούμε  ώστε να εισέλθουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα και να γίνουμε συμμετέχοντες στα Πάθη του Κυρίου , μέσω της μεσολάβησης της Παναγίας», ανέφερε ο Επίσκοπος.

Ακόμα τόνισε «ότι ο λαός μας κέρδισε μία νίκη πέρυσι, όταν, εκτελώντας λειτουργίες, προστάτευσε την πίστη του».

“Αλλά, όπως μπορούμε να δούμε, οι πειρασμοί δεν σταματούν. Θα πρέπει να μην αποδυναμώσουμε την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη, να ενισχύσουμε τον εαυτό μας με αρετές,  να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε έτοιμοι για να βρούμε αυτό που έχουμε κοινό και να το προστατεύσουμε.

Εμείς στην Εκκλησία υπηρετούμε τα Ιερά Μυστήρια του Χριστού και μαρτυρούμε έτσι ότι είμαστε μέλη σε μια κοινότητα με Αγίους”, είπε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου, Επίσκοπος Βουδμλιε και Νικσιτς κ. Ιωαννίκιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων