09/03/2019 09/03/2019 Το Πατριαρχείο της Σερβίας πραγματοποίησε, στις αρχές τις εβδομάδας,  σεμινάριο με τίτλο “Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας: Μια Ποιμαντική και Ποιωνική Προοπτική” στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Kragujevac. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι κληρικοί να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση σχετικά με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και των επιπτώσεών τους στην σύγχρονη κοινωνία, καθώς...
09 Μαρτίου, 2019 - 11:53

Η Πληροφορική στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας

Διαδώστε:
Η Πληροφορική στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας

Το Πατριαρχείο της Σερβίας πραγματοποίησε, στις αρχές τις εβδομάδας,  σεμινάριο με τίτλο “Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας: Μια Ποιμαντική και Ποιωνική Προοπτική” στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Kragujevac. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι κληρικοί να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση σχετικά με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και των επιπτώσεών τους στην σύγχρονη κοινωνία, καθώς και να μάθουν για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρώτος ομιλητής ήταν ο π. Ζόραν Κρστιτς, καθηγητής στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά της πληροφορικής που την ενώνουν με την κοινωνία. Ακολούθησε η ομιλία του π. Όλιβερ Subotić, επικεφαλής του Τμήματος Ιεραποστολής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμβολή της πληροφορικής στην ιεραποστολή. Επόμενος εισηγητή ήταν ο Διάκονος Aleksandar Savić, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών των σύγχρονων τεχνολογιών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οποίος ανέπτυξε το θέμα: ” Η χρήση των Τεχνολογικών Μέσων στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία: πρακτικές λύσεις και μελλοντικά σχέδια”. Τελευταία εισήγηση ήταν αυτή του κ. Nenad Badovinac, Λέκτορα Πληροφορικής, με θέμα τις “Ποιμαντικές και Ιεραποστολικές εμπειρίες του ηλεκτρονικού προγράμματος Lepavin”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων