31/10/2023 31/10/2023 Με τον Ρώσο καλλιτέχνη, ηθοποιό και σκηνοθέτη, Νικολάι Μπουρλιάεφ, συναντήθηκε χθες στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο την εποικοδομητική εμβάθυνση για την προώθηση του χριστιανικού πολιτισμού και τη συνεργασία των δύο λαών που έχουν ως αφετηρία την κοινή πίστη, το θέμα αυτό. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Επίσκοπος Μπάτσκας...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 9:46

Η προώθηση του χριστιανικού πολιτισμού στο επίκεντρο συνάντησης στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Η προώθηση του χριστιανικού πολιτισμού στο επίκεντρο συνάντησης στο Βελιγράδι

Με τον Ρώσο καλλιτέχνη, ηθοποιό και σκηνοθέτη, Νικολάι Μπουρλιάεφ, συναντήθηκε χθες στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο την εποικοδομητική εμβάθυνση για την προώθηση του χριστιανικού πολιτισμού και τη συνεργασία των δύο λαών που έχουν ως αφετηρία την κοινή πίστη, το θέμα αυτό.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, καθώς και ο Σέλιμιρ Ραντούλοβιτς, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Ματίτσα Σέρπσκα στο Νόβι Σαντ.

Τόσο ο Πατριάρχης Πορφύριος όσο και οι Σέρβοι Επίσκοποι στάθηκαν ιδιαίτερα στον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρυσών Ιπποτών, το οποίο έχει καθιερώσει ο κ. Μπουρλιάεφ.

“Το Φεστιβάλ Χρυσού Ιππότη είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιβεβαίωση των Σέρβων δημιουργών του κινηματογράφου και του θεάτρου, οι οποίοι έχουν λάβει βραβεία από στο φεστιβάλ”, αναφέρει η Σερβική Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουρλιάεφ, ο οποίος έχει λάβει το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα από την Σερβική Εκκλησία, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τους Επισκόπους για την ευκαιρία να προβάλει το τελευταίο του έργο στη Σερβία. Το ντοκιμαντέρ «God, I Feel Your Presence», ξεναγεί τον θεατή στη ζωή και το έργο του Αντρέι Ταρκόφσκι, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές όλων των εποχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων