17/03/2021 17/03/2021 Για τους Σέρβους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άγριων επιθέσεων στο Κοσσυφοπέδιο το 2004, τις ψυχές των μακαρίων προκατόχων του και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου προσευχήθηκε την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην ιστορική Μονή του Πετς....
17 Μαρτίου, 2021 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 19:04

Η προσευχή του Πατριάρχη Πορφύριου για το Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Η προσευχή του Πατριάρχη Πορφύριου για το Κοσσυφοπέδιο

Για τους Σέρβους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άγριων επιθέσεων στο Κοσσυφοπέδιο το 2004, τις ψυχές των μακαρίων προκατόχων του και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου προσευχήθηκε την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην ιστορική Μονή του Πετς.

“Από την ιερή αυτή Λαύρα των Πατριαρχών της Σερβίας προσευχηθήκαμε σήμερα για τους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή του στο πογκρόμ τον Μάρτιο του 2004. Ακριβώς δεκαεπτά χρόνια μετά. Επίσης, σήμερα θυμηθήκαμε τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη Μονή πριν σαράντα χρόνια”, ανέφερε αρχικά.

Ο Πατριάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως ακόμα και σήμερα οι ορθόδοξοι ναοί γίνονται στόχος των ιερόσυλων. Στέλνοντας το δικό του μήνυμα επεσήμανε πως “εμείς θα χτίσουμε ξανά όσα καταστρέφουν και θα προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας που δεν εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο αποφασίζοντας να φτιάξουν τις ζωές τους οικοδομώντας πάνω στην ειρήνη”.

“Θα εντείνουμε την προσευχή μας απέναντι σε όσους έχουν βάλει στόχο να καταστρέφουν τα ιερά μας. Εμείς εξακολουθούμε να λέμε πως σε αυτούς τους ναούς που καταστρέφουν εμείς θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για αυτούς και τα παιδιά τους. Επομένως, ας προσευχηθούμε να επικρατήσει η ειρήνη για αυτούς που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο. Ανεξάρτητα από την θρησκεία ή την καταγωγή τους”, κατέληξε, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων