11/01/2021 11/01/2021 Στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου βρέθηκε η Εκκλησιαστική χορωδία “Άγιος Νεομάρτυρας Stanko” με τον επικεφαλής ιερέα π. Ostoja Knezević, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.  Ο ιερέας μίλησε για τα Χριστούγεννα μετά τη Θεία Λειτουργία και σημείωσε μεταξύ άλλων “Ήρθαμε σήμερα εδώ, γιατί αυτός...
11 Ιανουαρίου, 2021 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2021 - 17:34

Η πρώτη Εκκλησιαστική χορωδία στον τάφο του Μητρ. Αμφιλοχίου

Διαδώστε:
Η πρώτη Εκκλησιαστική χορωδία στον τάφο του Μητρ. Αμφιλοχίου

Στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου βρέθηκε η Εκκλησιαστική χορωδία “Άγιος Νεομάρτυρας Stanko” με τον επικεφαλής ιερέα π. Ostoja Knezević, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. 

Ο ιερέας μίλησε για τα Χριστούγεννα μετά τη Θεία Λειτουργία και σημείωσε μεταξύ άλλων “Ήρθαμε σήμερα εδώ, γιατί αυτός το τόπος δεν είναι απλά ένα σημείο όπου αναπαύονται τα οστά ενός ανθρώπου, είναι ένας τόπος προσευχής και ένας τόπος λατρείας και ήρθαμε και εμείς να τον λατρεύσουμε. Είμαστε εδώ με την οικογένεια μας, γιατί ο μακαριστός είναι συγγενής όλων μας, τον βιώνουμε ως μέλος της οικογένειάς μας” τόνισε ενώ εξήγησε ότι με την Θεία Ευχαριστία και την προσευχή είμαστε όλοι μια οικογένεια.

Ο μακαριστός διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό της Εκκλησιαστικής χορωδίας, η οποία είναι ίσως η πρώτη στην ανανεωμένη εκκλησιαστική ζωή στο Μαυροβούνιο με πάνω από 28 χρόνια ύπαρξης.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων