02/07/2021 02/07/2021 Τον Νεοκλεγέντα Επίσκοπο Τοπλίτσκι (Toplica) κ. Ιερόθεο Πέτροβιτς θα χειροτονήσει σε επίσκοπο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Πέτροβιτς εξελέγη Επίσκοπος Τοπλίτσκι στην Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας και προέρχεται από την Επισκοπή Μπάτσκας. Ο Πατριάρχης Σερβίας θα προεξάρχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021...
02 Ιουλίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 16:39

Η πρώτη χειροτονία στον Άγιο Σάββα Βελιγραδίου το Σάββατο

Διαδώστε:
Η πρώτη χειροτονία στον Άγιο Σάββα Βελιγραδίου το Σάββατο

Τον Νεοκλεγέντα Επίσκοπο Τοπλίτσκι (Toplica) κ. Ιερόθεο Πέτροβιτς θα χειροτονήσει σε επίσκοπο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Πέτροβιτς εξελέγη Επίσκοπος Τοπλίτσκι στην Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας και προέρχεται από την Επισκοπή Μπάτσκας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας θα προεξάρχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βρακάρ του Βελιγραδίου ενώ θα συλλειτουργήσουν Αρχιερείς και κληρικοί του Πατριαρχείου. Η εις Επίσκοπον χειροτονία θα είναι η πρώτη στον Ναό του Αγίου Σάββα και για αυτό το λόγο κατέχει μια ιδιαίτερη ιστορική σημασία καθώς ολοκληρώνονται και οι εργασίες διακόσμησης του νέου Καθεδρικού.

Αναμένονται να βρίσκονται περισσότεροι από 30 Αρχιερείς δίπλα στον Πατριάρχη ενώ έχουν προσκληθεί και Αρχιερείς και κληρικοί από άλλες Εκκλησίες ενώ θα βρίσκονται και πολλοί Ιεροψάλτες καθώς ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος είναι από τους αναγνωρισμένους παιδαγωγούς που ασχολούνται με την αρχαία βυζαντινή παράδοση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων