12/07/2021 12/07/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προεξήρχε της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Πρίγκιπα  Λάζαρου (Χρεμπελιάνοβιτς). Ο Μακαριώτατος είχε συλλειτουργούς του Ιεράρχες και Ιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας. Ο Μακαριώτατος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή σημείωσε “Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν έχει απόλυτη αξία, ή μάλλον επαναπροσδιορίζει τα πάντα. Όταν επαναπροσδιορίζουμε κάτι...
12 Ιουλίου, 2021 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2021 - 10:45

“Η ψυχή μας πρέπει να έχει κριτήριο τον ίδιο τον Χριστό”

Διαδώστε:
“Η ψυχή μας πρέπει να έχει κριτήριο τον ίδιο τον Χριστό”

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προεξήρχε της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Πρίγκιπα  Λάζαρου (Χρεμπελιάνοβιτς). Ο Μακαριώτατος είχε συλλειτουργούς του Ιεράρχες και Ιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ο Μακαριώτατος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή σημείωσε “Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν έχει απόλυτη αξία, ή μάλλον επαναπροσδιορίζει τα πάντα. Όταν επαναπροσδιορίζουμε κάτι που δίνεται από τον Θεό τότε το τοποθετούμε μέσα σε κανόνες και νόμους και αυτοί οι νόμοι παραμορφώνουν ότι δόθηκε από τον Θεό. Δεν υπάρχει καλή και κακή φύση, υπάρχει μόνο καλή φύση. Ότι έχει δημιουργήσει ο Θεός είναι καλό  αλλά υπάρχει καλή και κακή στάση, καλή και κακή επιλογή. Υπάρχει μια κατάχρηση της φύσης που μας έχει δοθεί, και η λάθος επιβολή σε αυτή τη φύση είναι ο τρόπος που βλέπουμε τους άλλους. Για αυτό πρέπει η ψυχή μας να είναι καθαρή και να έχει κριτήριο τον ίδιο τον Χριστό”. 

«Τότε, όταν ο Χριστός είναι το μέτρο μας, και όταν προσπαθούμε να είμαστε σε επαφή μαζί Του, ανεξάρτητα από το πόσο αδύναμοι είμαστε, τότε βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας, βλέπουμε τον Θεό, βλέπουμε τους ανθρώπους, βλέπουμε τους εαυτούς μας. Βλέπουμε τη φυσική μας, αν θέλετε, φυσιολογική και υγιή κατάσταση. Και γι ‘αυτό δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερα κριτήρια και περισσότερα μέτρα. Υπάρχει μόνο ένα Ευαγγέλιο και ένας Χριστός. Και από εκεί ξέρουμε τι είναι το μέτρο μας, ξέρουμε τι είναι αλήθεια. Δεν είναι απαραίτητο να μας πουν τι είναι το Ευαγγέλιο, τι είναι η Εκκλησία και ποιοι είμαστε. Επειδή δεν έχουμε πλέον αφέντες. Ζώντας σε αυτόν τον κόσμο, καλούμαστε και θέλουμε να σεβόμαστε τους νόμους και τους κανόνες, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι πρέπει να υπακούμε τον Θεό περισσότερο από τους ανθρώπους”, κατέληξε ο Σέρβος Πατριάρχης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων