25/01/2021 25/01/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κότορ του Μαυροβουνίου ιερούργησε σήμερα ο Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νότιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος. Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Άγιος Σάββας Νεμάνια ο οποίος με τη δράση του σφράγισε την πορεία και την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια του Ορθοδόξου φρονήματος στην Εκκλησία...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 18:58

“Η ρίζα της δύναμής του ήταν ο Θεός”

Διαδώστε:
“Η ρίζα της δύναμής του ήταν ο Θεός”

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κότορ του Μαυροβουνίου ιερούργησε σήμερα ο Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νότιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Άγιος Σάββας Νεμάνια ο οποίος με τη δράση του σφράγισε την πορεία και την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια του Ορθοδόξου φρονήματος στην Εκκλησία της Σερβίας.

“Ένας πρίγκιπας του κόσμου έγινε πρίγκιπας της σιωπής” υπογράμμισε τονίζοντας το ασκητικό φρόνημα του Αγίου Σάββα. “Η ρίζα της δύναμής του ήταν ο Θεός και η συνεχής προσευχή ενώπιον του”, συνέχισε .

Ο Επίσκοπος κ. Κύριλλος ευχήθηκε επίσης στη χορωδία της πόλης του Κότορ “Τζεντινστάβο” η οποία ιδρύθηκε to 1839 και έχει ως προστάτη τον Άγιο Σάββα.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων