16/02/2022 16/02/2022 Το παράσημο πρώτου βαθμού Σρέτνιε της Σερβικής Δημοκρατίας απονεμήθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βελιγράδι στην Ιερά Μονή Τιμίου Πρόχωρου Πσίνκσι η οποία ανήκει στην Επισκοπή Βράνιε. Με αφορμή την Ημέρα του Κράτους ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, απένειμε το παράσημο στον Επίσκοπο Βράνιε κ. Παχώμιο....
16 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2022 - 8:47

Η Σερβία αναγνωρίζει την προσφορά των μοναστηριών

Διαδώστε:
Η Σερβία αναγνωρίζει την προσφορά των μοναστηριών

Το παράσημο πρώτου βαθμού Σρέτνιε της Σερβικής Δημοκρατίας απονεμήθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βελιγράδι στην Ιερά Μονή Τιμίου Πρόχωρου Πσίνκσι η οποία ανήκει στην Επισκοπή Βράνιε.

Με αφορμή την Ημέρα του Κράτους ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, απένειμε το παράσημο στον Επίσκοπο Βράνιε κ. Παχώμιο.

Η τιμητική αυτή διάκριση από την πλευρά της πολιτείας έγινε καθώς η Μονή συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση και την καλλιέργεια της Ορθοδοξίας και των παραδόσεων του σερβικού λαού. Μάλιστα η διάκριση ήρθε σε μία συμβολική χρονιά για την Μονή καθώς φέτος συμπληρώνονται 950 χρόνια από την ίδρυσή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων