13/08/2019 13/08/2019 Επιστολή προς τον Νούντσιο του Βατικανού στο Βελιγράδι απέστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας Βλάνταν Βουκοσάβλιβιτς με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο, όπου ο Αλβανός Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος του Μαυροβουνίου μαζί με τον Ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο του Κοσσυφοπεδίου τέλεσαν λειτουργία σε αρχαίο Ορθόδοξο ναό. Σε επιστολή του προς τον καρδινάλιο, ο υπουργός εφιστά την...
13 Αυγούστου, 2019 - 17:26

Η Σερβία αντιδρά για το περιστατικό στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Η Σερβία αντιδρά για το περιστατικό στο Κοσσυφοπέδιο

Επιστολή προς τον Νούντσιο του Βατικανού στο Βελιγράδι απέστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας Βλάνταν Βουκοσάβλιβιτς με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο, όπου ο Αλβανός Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος του Μαυροβουνίου μαζί με τον Ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο του Κοσσυφοπεδίου τέλεσαν λειτουργία σε αρχαίο Ορθόδοξο ναό.

Σε επιστολή του προς τον καρδινάλιο, ο υπουργός εφιστά την προσοχή στους ρωμαιοκαθολικούς και στην κρατική γραμματεία του Βατικανού για το πρόσφατο περιστατικό.

Παράλληλα κάλεσε το Κοσσυφοπέδιο να λάβει μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει σεβασμός απέναντι στα ιερά προσκυνήματα του Σερβικού λαού.

“Η πλούσια παράδοση του χριστιανικού πολιτισμού στα Βαλκάνια και στη Σερβία μπορεί και επιτρέπει τόσο στους καθολικούς όσο και στους ορθόδοξους πιστούς να εκτελούν τα τελετουργικά τους καθήκοντα  με αξιοπρέπεια σε ιερά αντικείμενα που αποτελούν έκφραση της πίστης τους και της πολιτιστικής κληρονομιάς” αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων