21/03/2021 21/03/2021 Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε πολιτικούς στόχους ή βλέψεις, κατά τη διάρκεια του αγώνα που έδωσε ενάντια στον αμφιλεγόμενο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβία κ.κ. Πορφύριος μιλώντας σε κροατικά μέσα ενημέρωσης. Αναγνώρισε ωστόσο ότι, όλη αυτή η ιστορία που ταλάνισε τη χώρα επί πολλούς μήνες είχε πολιτικές συνέπειες...
21 Μαρτίου, 2021 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2021 - 8:23

Η Σερβική Εκκλησία δεν είχε πολιτικές βλέψεις

Διαδώστε:
Η Σερβική Εκκλησία δεν είχε πολιτικές βλέψεις

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε πολιτικούς στόχους ή βλέψεις, κατά τη διάρκεια του αγώνα που έδωσε ενάντια στον αμφιλεγόμενο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβία κ.κ. Πορφύριος μιλώντας σε κροατικά μέσα ενημέρωσης. Αναγνώρισε ωστόσο ότι, όλη αυτή η ιστορία που ταλάνισε τη χώρα επί πολλούς μήνες είχε πολιτικές συνέπειες για την πρώην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και τον σημερινό Πρόεδρο Μίλο Ντζουκάνοβιτς.

“Όταν το κράτος πέρασε έναν νόμο, με τον οποίο υφάρπαζε όλα όσα έχει αποκτήσει η Εκκλησία κατά τη διάρκεια των αιώνων, δεν υπήρχε άλλη λύση για την Εκκλησία παρά να υψώσει τη φωνή της κατά μιας τέτοιας απόφασης. Όμως, αυτή η φωνή της Εκκλησίας ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε πομπές διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα” τόνισε.
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στρατόπεδο συγκέντρωσης Γιασένοβατς το οποίο ιδρύθηκε στην κροατική επαρχία της Σλαβονίας από το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας (NDH) κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το στρατόπεδο κατασκευάστηκε και διοικούνταν από το καθεστώς Ουστάσι και όχι από τους Ναζί. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ευρώπης ενώ έχει αναφερθεί ως «Το Άουσβιτς των Βαλκανίων» και «Το Γιουγκοσλαβικό Άουσβιτς».

Το στρατόπεδο Γιασένοβατς όπως και κάθε άλλος τόπος μαρτυρίου δεν μπορεί να πολιτικοποιείται είπε και πρόσθεσε ότι οι εγκληματίες που διέπραξαν εγκλήματα, όπως εκείνοι στο Γιασένοβατς «διαγράφηκαν» από κάθε έθνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων