25/10/2023 25/10/2023 Τιμητικό χαρακτήρα είχε η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων και του Πατριαρχικού Διοικητικού Συμβουλίου της Σερβικής Εκκλησίας στην οποία προήδρευσε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος, χθες, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023.  Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπικό Μέγαρο Σρέμσκι Καρλόβτσι με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων τα οποία παρέστησαν να εύχονται στον Επιχώριο Επίσκοπο...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2023 - 10:48

Η Σερβική Εκκλησία εξήρε την προσφορά του Επισκόπου Σιρμίου Βασιλείου

Διαδώστε:
Η Σερβική Εκκλησία εξήρε την προσφορά του Επισκόπου Σιρμίου Βασιλείου

Τιμητικό χαρακτήρα είχε η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων και του Πατριαρχικού Διοικητικού Συμβουλίου της Σερβικής Εκκλησίας στην οποία προήδρευσε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος, χθες, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπικό Μέγαρο Σρέμσκι Καρλόβτσι με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων τα οποία παρέστησαν να εύχονται στον Επιχώριο Επίσκοπο Σιρμίου κ. Βασίλειο για τη συμπλήρωση 45 χρόνων Αρχιερωσύνης.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στους καρπούς της ιερατικής διακονίας τους οποίους έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια ο Επίσκοπος κ. Βασίλειος, όχι μόνο στην Επισκοπή του, αλλά σε ολόκληρη τη Σερβική Εκκλησία.

Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης εκ μέρους εκ μέρους της Σερβικής Εκκλησίας, ο Προκαθήμενος Αυτής, προσέφερε στον Πανιερώτατο δώρα και ευχήθηκε να συνεχίσει την καλλίκαρπη διακονία.

Κατά την τελετή παρέστησαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων: Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, Επίσκοπος Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος, Επίσκοπος Γκορνιοκαρλοβικίου κ. Γεράσιμος, καθώς και οι Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων και Αρχιμανδρίτης κ. Δανιήλ, Διευθυντής του Πατριαρχικού Διοικητικού Γραφείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων