14/07/2021 14/07/2021 O Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχτηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι την πρέσβειρα της Αυστραλίας κα. Ruth Stewart και τον πρέσβη του Καναδά κ. Giles Norman. Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας και οι πρέσβεις συζήτησαν για το μεταναστευτικό ζήτημα και τους πρόσφυγες που βρήκαν σπίτι στον Καναδά και την Αυστραλία και οργάνωσαν τις κοινότητές...
14 Ιουλίου, 2021 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 10:58

“Η Σερβική Εκκλησία έχει δεσμευτεί να ξεπεράσει τις διχόνοιες”

Διαδώστε:
“Η Σερβική Εκκλησία έχει δεσμευτεί να ξεπεράσει τις διχόνοιες”

O Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχτηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι την πρέσβειρα της Αυστραλίας κα. Ruth Stewart και τον πρέσβη του Καναδά κ. Giles Norman.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας και οι πρέσβεις συζήτησαν για το μεταναστευτικό ζήτημα και τους πρόσφυγες που βρήκαν σπίτι στον Καναδά και την Αυστραλία και οργάνωσαν τις κοινότητές τους χτίζοντας Εκκλησίες και μοναστήρια για την κάλυψη των πνευματικών τους αναγκών διατηρώντας τη θρησκευτική παράδοση των προγόνων τους. Οι δύο αξιωματούχοι ευχαρίστησαν τον Σέρβο Πατριάρχη για την υποδοχή.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης ενημέρωσε τους δύο πρέσβεις για τα προβλήματα στην περιοχή της Σερβικής Εκκλησίας ενώ επεσήμανε ότι η Σερβική Εκκλησία έχει δεσμευτεί σταθερά να ξεπεράσει τις διχόνοιες και τις συγκρούσεις και δεν πρέπει να επιτρέψει ενα στερεοτυπικό στιγματισμό κανενός λαού των Βαλκανίων αφού αυτό προκαλεί μεγάλη ζημιά στην διαθρησκευτική και διεθνική συνύπαρξη. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων