24/08/2019 24/08/2019 Για τους νέους πειρασμούς που έφερε η τεχνολογία 5G και η ψηφιοποίηση στις ζωές μας, μίλησε ο ιερέας Όλιβερ Σούμποτις, διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Χρήσης Σύγχρονων Τεχνολογιών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ο π. Όλιβερ ξεκίνησε τη διάλεξή του με την έννοια της ψηφιοποίησης, δηλαδή την εποχή μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι ψηφιακές...
24 Αυγούστου, 2019 - 11:42

Η Σερβική Εκκλησία για την τεχνολογία 5G

Διαδώστε:
Η Σερβική Εκκλησία για την τεχνολογία 5G

Για τους νέους πειρασμούς που έφερε η τεχνολογία 5G και η ψηφιοποίηση στις ζωές μας, μίλησε ο ιερέας Όλιβερ Σούμποτις, διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Χρήσης Σύγχρονων Τεχνολογιών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
Ο π. Όλιβερ ξεκίνησε τη διάλεξή του με την έννοια της ψηφιοποίησης, δηλαδή την εποχή μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι ψηφιακές τεχνολογίες άρχιζαν σιγά σιγά να μεταφέρονται από τον στρατιωτικό τομέα στον εμπορικό τομέα.

Υπενθύμισε ότι δεν γνωρίζαμε πραγματικά την ύπαρξη της τεχνολογίας της πληροφορικής στην κοινωνία μέχρι τη δεκαετία του 80, όταν ήρθαν οι πρώτοι οικιακοί προσωπικοί υπολογιστές.

“Η δεκαετία του ’80 σημαδεύτηκε από τους υπολογιστές, αλλά τότε δεν υπήρχαν ακόμη μεγάλοι πειρασμοί. Η πρώτη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είναι όταν το Διαδίκτυο κατέστη εμπορικά διαθέσιμο παράλληλα με την κινητή τηλεφωνία” τόνισε.

Κατά την άποψη του πατέρα Oliver, το διαδίκτυο αλλάζει το περιβάλλον μας:
“Το διαδίκτυο και η κινητή επικοινωνία έχουν βελτιωθεί πολύ, αλλά υπήρξαν και κάποιοι πρωτοφανείς πειρασμοί, όπως το φαινόμενο εθισμού . Ένα τέτοιο φαινόμενο καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2003/2004 στη Φινλανδία, όταν το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να επιτρέψει σε τρεις από τους στρατιώτες του να στερηθούν στρατιωτική θητεία, διότι διαγνώστηκαν ως εθισμένοι στο διαδίκτυο», ανέφερε.
Τόνισε ότι τώρα που έχουμε αυτή την πρόκληση μπροστά μας, μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε τους πειρασμούς, αλλά πρέπει να βρούμε μια απάντηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του τεχνολογικού κύματος που φέρνει κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε επαρκώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων