03/12/2020 03/12/2020 Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο  Zočište του Κοσσυφοπεδίου, Αρχιμ. Στέφανος (Μιλένκοβιτς) τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μίλησε για την νηστεία. Μεταξύ άλλων ο Γέροντας ανέφερε “Η χριστιανική νηστεία είναι ένα από τα όπλα που έχουμε μαζί με την προσευχή, για να ξεπεράσουμε όλους τους πειρασμούς αυτού του κόσμου...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 20:50

“Η σημερινή γενιά ανθρώπων υποφέρει από υπερηφάνεια”

Διαδώστε:
“Η σημερινή γενιά ανθρώπων υποφέρει από υπερηφάνεια”

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο  Zočište του Κοσσυφοπεδίου, Αρχιμ. Στέφανος (Μιλένκοβιτς) τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μίλησε για την νηστεία. Μεταξύ άλλων ο Γέροντας ανέφερε “Η χριστιανική νηστεία είναι ένα από τα όπλα που έχουμε μαζί με την προσευχή, για να ξεπεράσουμε όλους τους πειρασμούς αυτού του κόσμου και να δείξουμε στον Θεό ποιοι είμαστε”.

Και στη συνέχεια σημείωσε: “Στην αρχή κάθε νηστείας, ζητάμε συγχώρεση από τους γείτονές μας τόσο για γνωστές όσο και για άγνωστες αμαρτίες. Επομένως, πρέπει μόνο να ζητήσουμε από τον Θεό δύναμη για να αντέξουμε τους πειρασμούς που μας έρχονται εδώ σε αυτόν τον κόσμο και στην επίγεια ζωή. Η σημερινή γενιά ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των ορθοδόξων χριστιανών, υποφέρει από υπερηφάνεια, αλλά αναζητούμε θεραπεία από τον Θεό. Η νηστεία είναι μια υπέροχη στιγμή για να θυμόμαστε τις αμαρτίες μας και να φέρουμε τον εαυτό μας περισσότερο κοντά στον Θεό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων