17/07/2022 17/07/2022 Τη μνήμη των Αγίων και Μαρτύρων της Δαμπροβοσνίας τίμησαν χθες με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην περιοχή στο Ilijaš της Βοσνίας.  Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος...
17 Ιουλίου, 2022 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2022 - 23:55

Η Σύναξη των Αγίων και Μαρτύρων της Δαμπροβοσνίας

Διαδώστε:
Η Σύναξη των Αγίων και Μαρτύρων της Δαμπροβοσνίας

Τη μνήμη των Αγίων και Μαρτύρων της Δαμπροβοσνίας τίμησαν χθες με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην περιοχή στο Ilijaš της Βοσνίας. 

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος καθώς και κληρικοί του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους κληρικούς για την παρουσία τους και τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των εορτών οι οποίες θυμίζουν τη μαρτυρία της Εκκλησίας στο διάβα των αιώνων. “Ζητούμε τις πρεσβείες τους στον ουρανός για εμάς προσωπικά και τον σερβικό λαό. Τους ζητάμε να πρεσβεύουν για εμάς, για τον σερβικό λαό. Ο Θεός να μας ενισχύει πνευματικά με τις προσευχές τους”, ανέφερε.

Από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασίας αναφέρθηκε στη σημασία της σύναξης σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί παράδειγμα έμπνευσης από την πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό.

«Η σύναξη αυτή μας ενώνει δια την αγάπη στον Χριστό. Οι μάρτυρες μας ενώνουν με το Άγιο Πνεύμα και μας δίνουν δύναμη και ζωή και χαρά ανοίγοντας τον δρόμο προς τη Βασιλεία των Ουρανών», τόνισε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο Ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας Πέτρο ο οποίος μαρτύρησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Γιασένοβατς.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων