20/06/2021 20/06/2021 Στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου την Ποντγκόριτσα, συγκεντρώθηκαν πολίτες αργά το βράδυ του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν την ταινία του Σέρβου Σκηνοθέτη Μπόρις Μαλαγκούρσκι “Διαιρεμένη Γη” (Divided Land). Η ταινία, με χαρακτήρα ιστορικού ντοκιμαντέρ, αφορά τη χώρα του Μαυροβουνίου και τις κοινωνικές κατηγορίες της Βαλκανικής χώρας και...
20 Ιουνίου, 2021 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 8:49

Η ταινία “Διαιρεμένη Γη” στο Ναό της Αναστάσεως στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Η ταινία “Διαιρεμένη Γη” στο Ναό της Αναστάσεως στο Μαυροβούνιο

Στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου την Ποντγκόριτσα, συγκεντρώθηκαν πολίτες αργά το βράδυ του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν την ταινία του Σέρβου Σκηνοθέτη Μπόρις Μαλαγκούρσκι “Διαιρεμένη Γη” (Divided Land).

Η ταινία, με χαρακτήρα ιστορικού ντοκιμαντέρ, αφορά τη χώρα του Μαυροβουνίου και τις κοινωνικές κατηγορίες της Βαλκανικής χώρας και έκανε την πρεμιέρα της στις 21 Μαΐου του 2021 στο Βελιγράδι. Ο Σέρβος σκηνοθέτης ανέφερε ότι ετοιμάζει ταινία και για την Σερβία ενώ το ντοκιμαντέρ αυτό είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο.

Ο σκηνοθέτης μιλώντας κατά την εκδήλωση ανέφερε ότι έχει ρίζες από το Μαυροβούνιο ενώ τόνισε ότι πρόκειται για μια ειρηνική ιστορία για την χώρα που βρίσκεται στις ακτές της Ανδριατικής και κάλεσε ως συνομιλητές στην ταινία τον πρωθυπουργό της χώρας Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Βλαντιμίρ Λεπόσαβιτς την ποιήτρια Matija Beckovic και τον ιστορικό Jovan Markus.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων