14/12/2020 14/12/2020 Η νέα Υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου, Ιατρός  Jelena Borovinić-Bojović, σε εμφάνισή της σε κανάλι της τηλεόρασης του Μαυροβουνίου αναφέρθηκε στο θέμα της Θείας Κοινωνίας. Ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο μέτρο προστασίας που τονίζει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με αντικείμενα κοινής χρήσης ρώτησε την υπουργό αν ισχύει και την Λαβίδα της Θείας Κοινωνίας.  Η υπουργός τόνισε με έμφαση ότι...
14 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2020 - 17:39

“Η Θεία Κοινωνία είναι θέμα των Επισκόπων και των Κληρικών”

Διαδώστε:
“Η Θεία Κοινωνία είναι θέμα των Επισκόπων και των Κληρικών”

Η νέα Υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου, Ιατρός  Jelena Borovinić-Bojović, σε εμφάνισή της σε κανάλι της τηλεόρασης του Μαυροβουνίου αναφέρθηκε στο θέμα της Θείας Κοινωνίας. Ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο μέτρο προστασίας που τονίζει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με αντικείμενα κοινής χρήσης ρώτησε την υπουργό αν ισχύει και την Λαβίδα της Θείας Κοινωνίας. 

Η υπουργός τόνισε με έμφαση ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν αναφέρεται στην Θεία Κοινωνία επειδή πρόκειται για Ιερό Μυστήριο που είναι θέμα Επισκόπων και κληρικών να αποφασίσουν. Πρόσθεσε στην απάντησή της ότι τα μέτρα που σχετίζονται με τις θρησκευτικές κοινότητες είναι σαφή και δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι κανόνες που ισχύουν στο Μαυροβούνιο έχουν ως εξής: 

Οι θρησκευτικές τελετές με την ταυτόχρονη παρουσία πιστών σε ένα θρησκευτικό κτίριο πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν τουλάχιστον 10m2 χώρου ανά άτομο.

Οι θρησκευτικές κοινότητες υποχρεούνται να ορίσουν ένα ή περισσότερα άτομα που θα ελέγχουν εάν τα άτομα φορούν προστατευτικές μάσκες και σέβονται το μέτρο της ελάχιστης φυσικής απόστασης όταν εισέρχονται και παραμένουν σε θρησκευτικά κτίρια.

Στην είσοδο / έξοδο από θρησκευτικά κτίρια, παρέχονται μέσα για την απολύμανση των χεριών και υπάρχει με σαφήνεια μια ειδοποίηση για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στο θρησκευτικό κτίριο, σεβόμενοι τη χρήση μάσκας και μια φυσική απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων.

Απαγορεύεται η επαφή ή η φυσική επαφή με αντικείμενα κοινής χρήσης.

Οι θρησκευτικές κοινότητες είναι υποχρεωμένες να μεταδίδουν τις δραστηριότητές τους όποτε είναι δυνατόν μέσω ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων ή με άλλο τρόπο που θα επιτρέπει στους πιστούς να παρακολουθούν θρησκευτικές δραστηριότητες χωρίς να έρχονται σε θρησκευτικές εγκαταστάσεις.

 

Μετάφραση από mitropolija.com – Ρωμανός Αλβέρτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων