28/03/2020 29/03/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλάσσιας κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στο Όστρογκ. Μετά την Λειτουργία, η οποία τελέστηκε χωρίς την παρουσία πιστών λόγω της πανδημίας του κορονωϊού, ο Μητροπολίτης είπε ότι η Θεία Λειτουργία πηγάζει από τον Μυστικό Δείπνο του Χριστού. “Είναι η λατρεία του Θεού στην οποία θυμόμαστε όλα που...
28 Μαρτίου, 2020 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2020 - 0:29

“Η τωρινή συμφορά που έχει πλήξει τον κόσμο δεν είναι τυχαία”

Διαδώστε:
“Η τωρινή συμφορά που έχει πλήξει τον κόσμο δεν είναι τυχαία”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλάσσιας κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στο Όστρογκ. Μετά την Λειτουργία, η οποία τελέστηκε χωρίς την παρουσία πιστών λόγω της πανδημίας του κορονωϊού, ο Μητροπολίτης είπε ότι η Θεία Λειτουργία πηγάζει από τον Μυστικό Δείπνο του Χριστού.

“Είναι η λατρεία του Θεού στην οποία θυμόμαστε όλα που έγιναν από την αρχή του κόσμου. Μας υπενθυμίζει την πλάση του κόσμου και του ανθρώπου και όλης της κτίσεως του Θεού. Μας υπενθυμίζει τον Αδάμ και την Εύα, τους προπάτορές μας και την εξορία τους από τον παράδεισο, αλλά και τη υπόσχεση σε αυτούς ότι θα έρθει ο Υιός του Θεού ως Σωτήρας του κόσμου, από την γενεά της Εύας, και έτσι ακολούθως μέσω των αιώνων….

Σε κάθε ακολουθία δοξάζουμε Αυτόν, τον Υιόν τον Μονογενή, εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων, σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου δια ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν.

Δεν μας άφησε μόνους όταν εν σώματι αναλήφθηκε εις τους ουρανούς αλλά μας έστειλε και μας άφησε το Άγιο Πνεύμα να μας μυεί εις πάσαν την αλήθειαν.”, επισήμανε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και πρόσθεσε: “Η Εκκλησία δεν λησμονεί τίποτα και κανένα από την αρχή μέχρι σήμερα”.

“Η Εκκλησία όλα τα θυμάται, υπενθυμίζει ότι όλοι και όλα μέσω αυτής ανανεώνονται και αναγεννώνται με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος και της παρουσίας του ζώντος και ζωηφόρου Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού”, τόνισε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.”

“Αυτή την περίοδο στην Θεία Λειτουργία προσευχόμαστε ιδιαίτερα για αυτούς που υποφέρουν από αυτή την λαίλαπα που επιτέθηκε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.”

“Δεν είναι πρώτη φορά, αλλά με αυτόν τον τρόπο ίσως είναι πρωτόγνωρο. Επιτέθηκε αυτή η αρρώστια σε όλους τους ανθρώπους και σε όλους τους λαούς της Γης. Και εμείς σε αυτήν την Θεία Λειτουργία παρακαλούμε τον ζώντα, τον ζωηφορο Κύριό μας να χαρίσει σε όλους την υγεία, την σωτηρία, και σε όλους να χαρίσει την φώτιση με το φως της αλήθειας του Θεού. Και η σοφία του Θεού, η δικαιοσύνη και η αγάπη Του να εκπληρώσει όλα, να αναγεννήσει , να μεταμορφώσει τους πάντες. Η δύναμης του Θεού η ζωηφόρος να αγγίξει τα πάντα”, τόνισε ο Μητροπολίτης.

“Προσευχόμαι για όλους εσάς που δεν μπορέσατε να εκκλησιασθείτε σήμερα σε τούτο τον ναό και σε άλλους ναούς, ο Κύριος μας να σας ενισχύει, να σας ενθαρρύνει.”

“Όπου και να βρισκόμαστε, εάν έχουμε πνεύμα μετανοίας, πνεύμα αγάπης, πνεύμα προσευχής και πίστης στον ζώντα Θεό, εκεί είναι και ο Κύριος μαζί μας, και ας μην είμαστε για κάποιο λόγο στην ακολουθία”.

“Η τωρινή συμφορά, η οποία έχει πλήξει τον κόσμο, δεν είναι τυχαία.”

“Είναι για να ξυπνήσει μέσα μας αληθινή αγάπη και πίστη στον ζώντα Θεό, και συγχρόνως για να ξυπνήσει μέσα μας αγάπη προς τους άλλους. Ξεχνάμε ότι είμαστε καλεσμένοι στο να έχουμε και να ζούμε αυτήν την αιώνια και ατέλειωτη αγάπη, και όταν έρχονται συμφορές όπως είναι αυτή, αυτό μας υπενθυμίζει για την φροντίδα, όχι μόνο για τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, αλλά για κάθε ανθρώπινο ον”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης διάβασε την προσευχή του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ κατά της πανδημίας του κορωνοϊού που μαστίζει την ανθρωπότητα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων