13/05/2020 13/05/2020 Τη συμπαράστασή του προς τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο εκφράζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος.  Υπενθυμίζεται πως στον Πανιερώτατο επιβλήθηκε κράτηση για 72 ώρες, καθώς και σε άλλους 7 Ιερείς, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα μετά τη Λιτανεία του αγίου Βασιλείου στην πόλη Νίκσιτς. Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του...
13 Μαΐου, 2020 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 21:05

“Η τρομοκρατία έναντι της Εκκλησίας δεν είναι λύση”

Διαδώστε:
“Η τρομοκρατία έναντι της Εκκλησίας δεν είναι λύση”

Τη συμπαράστασή του προς τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο εκφράζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος. 

Υπενθυμίζεται πως στον Πανιερώτατο επιβλήθηκε κράτηση για 72 ώρες, καθώς και σε άλλους 7 Ιερείς, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα μετά τη Λιτανεία του αγίου Βασιλείου στην πόλη Νίκσιτς. Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλοχίου, με πλήθος κόσμου να ακολουθεί.

Στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος τονίζει προς τις αρχές του Μαυροβουνίου πως η τρομοκρατία έναντι της Εκκλησίας δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για το Μαυροβούνιο.

“Γνωρίζω τον Επίσκοπο Ιωαννίκιο εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Γι’ αυτό δεν επιθυμώ να εκφράσω μόνο τη συμπαράστασή μου προς το πρόσωπό του, αλλά να επισημάνω προς τις αρχές του Μαυροβουνίου πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βγουν από το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί μετά από τη θέσπιση ενός άδικους νόμου. Δεν οφελεί σε τίποτα η δίωξη πνευματικών μορφών. Η τρομοκρατία έναντι της Εκκλησίας δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για το Μαυροβούνιο”, αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Και καταλήγει: “Εύχομαι ο Άγιος Βασίλειος του Όστρογκ να μας χαρίζει ειρήνη, λογική, καλή θέληση και φόβο Θεού έτσι ώστε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών μας”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων