20/09/2021 20/09/2021 Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Μοχακίου κ. Δαμασκηνού τελέστηκε χθες, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα προεξάρχοτνος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και τη συμμετοχή πλειάδας Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας. Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα και τους φίλους του νέου Επισκόπου παρέστησαν και εκπρόσωποι των...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2021 - 10:53

Η χειροτονία του Επισκόπου Μοχακίου Δαμασκηνού

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Μοχακίου Δαμασκηνού

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Μοχακίου κ. Δαμασκηνού τελέστηκε χθες, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα προεξάρχοτνος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και τη συμμετοχή πλειάδας Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας.

Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα και τους φίλους του νέου Επισκόπου παρέστησαν και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Σερβίας.

Ο Επίσκοπος κ. Δαμασκηνός είναι 46 ετών και έχει πραγματοποιήσει σπουδές στα Μαθηματικά και τη Θεολογία. Είναι γιός ιερέα και τοποθετήθηκε Βοηθός Επίσκοπος του Πανιεροτάτου Επισκόπου Μπάτσκας κ. Ειρηναίου, στο Νόβι Σαντ της Βοϊβοντίνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων