28/11/2022 28/11/2022 Την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Τζεγκάρ κ. Νεκταρίου τέλεσε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Με τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, συγγενείς και φίλοι του νέου Επισκόπου ο οποίος θα διακονεί πλέον ως...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 9:19

Η χειροτονία του Επισκόπου Τζεγκάρ Νεκταρίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Τζεγκάρ Νεκταρίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Τζεγκάρ κ. Νεκταρίου τέλεσε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Με τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, συγγενείς και φίλοι του νέου Επισκόπου ο οποίος θα διακονεί πλέον ως Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Σερβίας.

“Η ειρήνη είναι ο χώρος έκρηξης της ελευθερίας που μας έδωσε ο Θεός”

Ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στον νέο Επίσκοπο της εν Σερβία Εκκλησίας αναφέρθηκε στην αποστολή που καλείται να αναλάβει ο κ. Νεκτάριος με τα νέα του καθήκοντα πλέον υπογραμμίζοντας ότι βασικός σκοπός του Επισκόπου είναι η ανύστακτη φροντίδα του ποιμνίου του και η διάδοση του λόγου του Ευαγγελίου.

“Η ειρήνη είναι ο χώρος για την έκρηξη της ελευθερίας που μας έδωσε ο Θεός”, επεσήμανε και το ευχήθηκε όπως ο Κύριος δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων τον συνοδεύουν και τον στηρίζουν στην Αρχιερατική του πορεία.

“Το μυστήριο της Τριαδικής αγάπης είναι ο καθρέφτης της διακονίας του Επισκόπου”

Αντιφωνώντας ο Θεοφιλέστατος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε όλους συνέβαλαν για να φτάσει αυτή ευλογημένη ημέρα όπου η Εκκλησία του αναθέτει τη νέα του ευθύνη, υποσχόμενος πίστη και αφοσίωση στο έργο που καλείται να επιτελέσει.

“Το μυστήριο της Τριαδικής αγάπης είναι ο αληθινός καθρέφτης της διακονίας του Επισκόπου: να αγαπάς όπως ο Πατήρ, να θυσιάζεσαι όπως ο Υιός και να υπηρετείς με θέρμη όπως το Πνεύμα το Άγιο”, ανέφερε.

Φωτογραφίες – Βίντεο: spc.rs, tvhram.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων