14/11/2022 14/11/2022 Την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Χβόσταν κ. Αλεξίου τέλεσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς οι οποίοι αναφώνησαν το Άξιος. “Λάβε, αδελφέ, τη ράβδο για να ποιμάνεις...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 10:03

Η χειροτονία του Επισκόπου Χβόσταν Αλεξίου

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Χβόσταν Αλεξίου

Την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Χβόσταν κ. Αλεξίου τέλεσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς οι οποίοι αναφώνησαν το Άξιος.

“Λάβε, αδελφέ, τη ράβδο για να ποιμάνεις το ποίμνιο του Χριστού που σου εμπιστεύτηκε η Εκκλησία. Άξιος!” ανέφερε ο Πατριάρχης Σερβίας.

“Η ουσία της κλήσης που στέλνει το Άγιο Πνεύμα και επιβεβαιώνεται από τη θέληση της Συνέλευσης των Επισκόπων είναι να υπηρετούμε τον Θεό ενώπιον της Αγίας Τράπεζας και να υπηρετούμε τους ανθρώπους”, τόνισε από την πλευρά του ο νέος Επίσκοπος κ. Αλέξιος ζητώντας τις προσευχές όλων για την ευόδωση της νέας αποστολής που του ανέθεσε η Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων