25/01/2023 25/01/2023 Στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy στη Νέα Υόρκη έφτασε το απόγευμα της Τρίτης ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου θα επισκεφθεί ενορίες της Σερβικής Εκκλησίας καθώς και την σερβική ομογένεια. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Καναδά (Πατριαρχείο Σερβίας) κ. Μητροφάνης, ο οποίος αποτελεί μέλος της...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 8:52

Η υποδοχή του Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Η υποδοχή του Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου στη Νέα Υόρκη

Στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy στη Νέα Υόρκη έφτασε το απόγευμα της Τρίτης ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου θα επισκεφθεί ενορίες της Σερβικής Εκκλησίας καθώς και την σερβική ομογένεια.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Καναδά (Πατριαρχείο Σερβίας) κ. Μητροφάνης, ο οποίος αποτελεί μέλος της συνοδείας, καθώς και παιδιά από την ενορία του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ντυμένα με παραδοσιακές σερβικές φορεσιές.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη έως τις 28 Ιανουαρίου. Διαδοχικά θα επισκεφθεί τις ενορίες και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σάββα ενώ θα ενημερωθεί και για την πορεία ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Σάββα ο οποίος είχε καεί το Πάσχα του 2016.

Ανήμερα της εορτής του διαφωτιστή και προστάτη των Σέρβων, Αγίου Σάββα, στις 27 Ιανουαρίου (σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο), ο Πατριάρχης Σερβίας θα λάβει μέρος στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα στο Libertyville κοντά στο Σικάγο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον κοσμήτορα, τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους φοιτητές. Πρόκειται για το μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική.

Τέλος, προβλέπεται σύμφωνα με το πρόγραμμα συνάντηση του Πατριάρχη με τους Επισκόπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο μοναστήρι Nova Gračanica.

Η επίσημη επίσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων