19/12/2020 19/12/2020 Την ικανοποίησή τους εκφράζουν από την Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας για τις τροποποιήσεις του νόμου για την θρησκευτική ελευθερία που ψήφισε η νέα κυβέρνηση της χώρας και πλέον δεν υφίσταται καμία διάκριση ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες του Μαυρουβουνίου. Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι γνωρίζει...
19 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2020 - 9:53

Ικανοποίηση για τον νέο νόμο στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ικανοποίηση για τον νέο νόμο στο Μαυροβούνιο

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν από την Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας για τις τροποποιήσεις του νόμου για την θρησκευτική ελευθερία που ψήφισε η νέα κυβέρνηση της χώρας και πλέον δεν υφίσταται καμία διάκριση ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες του Μαυρουβουνίου. Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι γνωρίζει το κείμενο που κατατέθηκε στην κυβέρνηση και είναι μια αποδεκτή λύση. 

“Είδα το κείμενο του νόμου και αν δεν υπάρξουν τροπολογίες, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που προτάθηκε. Πρόκειται σίγουρα για έναν σύγχρονο και προηγμένο νόμο σε σχέση με τον προηγούμενο και δεν περιέχει διατάξεις και άρθρα που να αμφισβητεί την ιδιοκτησία. Αν τα δικαιώματα όλων ρυθμίζονται από το νόμο για την ιδιοκτησία τότε δεν υπάρχει λόγος να ρυθμίζεται από άλλο νόμο για τις θρησκευτικές κοινότητες” τόνισε ο Πανιερώτατος.

Ενώ στη συνέχεια υποστήριξε “Αυτός ο νόμος δεν αναφέρεται σε καμία θρησκευτική κοινότητα και ισχύει για όλες ισότιμα χωρίς διακρίσεις”. Υπενθυμίζεται ότι εχτές κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο για έγκριση η πρόταση τροπολογίας που έφερε προς ψήφιση ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης του Μαυροβουνίου σχετικά με το νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία που καθόριζε την ιδιοκτησία των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων