28/10/2021 28/10/2021 Στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα άνοιξε η αυλαία των πνευματικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ημέρες Μητροπολίτη Αμφιλοχίου», που διοργανώνει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 30 Οκτωβρίου 2020. Τη προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχη...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 9:03

“Ημέρες Μητροπολίτη Αμφιλοχίου” στην Ποντγκόριτσα

Διαδώστε:
“Ημέρες Μητροπολίτη Αμφιλοχίου” στην Ποντγκόριτσα

Στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα άνοιξε η αυλαία των πνευματικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ημέρες Μητροπολίτη Αμφιλοχίου», που διοργανώνει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Τη προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχη καθώς και τη συμβολή στην πνευματική αναγέννηση του έργου της Μητρόπολης σκιαγράφησες ο διάδοχός του, Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τόνισε ότι “ο μακαριστός Αμφιλόχιος σημάδεψε την εποχή του με το έργο που προσέφερε, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα ορατό σε όλο του το μεγαλείο”. Ο Μητροπολίτης πρόσθεσε ακόμη ότι “ένα τέτοιο ταλέντο και ένα τέτοιο δώρο μπορεί να δώσει ο Κύριος μόνο με την πρόνοιά του και την αγάπη του στους ανθρώπους. Αναμφίβολα ο Κύριος έδωσε τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο στο Μαυροβούνιο”.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου επισκέφθηκε τον τάφο του μακαριστού κυρού Αμφιλοχίου όπου προσευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων