05/10/2021 05/10/2021 “Η στάση του Τζουκάνοβιτς απέναντι στην Εκκλησία είναι συνέχεια της στάσης των κομμουνιστικών αρχών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Nova” του Μαυροβουνίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μεγάλα δεινά που υπέστη διαχρονικά η εκκλησία, οι κληρικοί και ο πιστός λαός της από...
05 Οκτωβρίου, 2021 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2021 - 12:10

Ιωαννίκιος: “Έργο μου η συμφιλίωση στο Μαυροβούνιο”

Διαδώστε:
Ιωαννίκιος: “Έργο μου η συμφιλίωση στο Μαυροβούνιο”

“Η στάση του Τζουκάνοβιτς απέναντι στην Εκκλησία είναι συνέχεια της στάσης των κομμουνιστικών αρχών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Nova” του Μαυροβουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μεγάλα δεινά που υπέστη διαχρονικά η εκκλησία, οι κληρικοί και ο πιστός λαός της από το κομμουνιστικό καθεστώς ενώ αναφέρθηκε και στην αιτία που οδήγησε στα θλιβερά γεγονότα με τα επεισόδια λίγο πριν την ενθρόνιση του. Μάλιστα, όπως ανέφερε, του έγινε πρόταση να εγκαταλείψη τη Μονή Τσέτνιε λίγο πριν την ενθρόνιση αλλά αυτός, όπως τόνισε, ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο Μαυροβούνιος Ιεράρχης αναφέρθηκε ακόμη και στις συνομιλίες που είχε με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, στον οποίο έθεσε ως αποκλειστικό του στόχο την υλοποίηση του έργου της ειρήνης και της συμφιλίωσης στο Μαυροβούνιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων