02/11/2021 02/11/2021 Την ανάγκη η Σερβική Ορθόδοξη κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο να προστατεύεται και να της αποδοθούν αυτά τα οποία της ανήκουν τόνισε η Βιόλα βον Κράμον, εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κοσσυφοπέδιο, κατά την επίσκεψή της στο ιστορικό μοναστήρι του Ντέτσανι. Η κ. Κράμον κάλεσε το καθεστώς Κοσσυφοπεδίου να επιστρέψει τη γη που ανήκει στη Μονή...
02 Νοεμβρίου, 2021 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2021 - 10:17

Καμπανάκι από την ΕΕ στο Κόσοβο για τη Μονή Ντέτσανι

Διαδώστε:
Καμπανάκι από την ΕΕ στο Κόσοβο για τη Μονή Ντέτσανι

Την ανάγκη η Σερβική Ορθόδοξη κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο να προστατεύεται και να της αποδοθούν αυτά τα οποία της ανήκουν τόνισε η Βιόλα βον Κράμον, εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κοσσυφοπέδιο, κατά την επίσκεψή της στο ιστορικό μοναστήρι του Ντέτσανι.

Η κ. Κράμον κάλεσε το καθεστώς Κοσσυφοπεδίου να επιστρέψει τη γη που ανήκει στη Μονή Ντέτσανι όπως έχει αποφασίσει από το 2016 το Συνταγματικό Δικαστήριο.

“Η ανεκτικότητα και ο αλληλοσεβασμός είναι η ουσία της πολυεθνικής κοινωνίας”, έγραψε στο Twitter η κ. Κράμον και πρόσθεσε ότι “Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησιαστική κληρονομιά στο Κόσοβο πρέπει να προστατεύεται και να απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα. Ως εκ τούτου, προτρέπω την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να εφαρμόσει την μακροπρόθεσμη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου καθώς το κράτος δικαίου σημαίνει ίση μεταχείριση όλων”, κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων