11/01/2020 11/01/2020 “Κανένας δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη απέναντι στην Εκκλησία”, τόνισε από την Μπάνια Λούκα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος Ο Μακαριώτατος συμμετείχε στους εορτασμούς για την ημέρα δημιουργίας της Δημοκρατίας της Σρπσκά (Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας) στις 9 Ιανουαρίου. Ο κ.κ. Ειρηναίος προεξήρχε του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μπάνια...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 18:33
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2020 - 22:42

“Κανείς δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη απέναντι στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Κανείς δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη απέναντι στην Εκκλησία”

“Κανένας δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη απέναντι στην Εκκλησία”, τόνισε από την Μπάνια Λούκα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος

Ο Μακαριώτατος συμμετείχε στους εορτασμούς για την ημέρα δημιουργίας της Δημοκρατίας της Σρπσκά (Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας) στις 9 Ιανουαρίου. Ο κ.κ. Ειρηναίος προεξήρχε του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μπάνια Λούκα.

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του σερβικού λαού με την  Ορθόδοξη Εκκλησία τονίζοντας: “Όσα έχτισαν οι πρόγονοι μας πάνω στην πίστη, θα μας συνοδεύουν για πάντα. Η αγάπη του λαού μας για τον Θεό είναι μεγάλη και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία”.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση και κυρίως σε αυτούς που στρέφονται κατά της Εκκλησίας. “Σήμερα, ορισμένες δυνάμεις ασεβών έχουν αυξήσει τη φωνή τους εναντίον της Εκκλησίας. Πολλοί είναι οι εχθροί της Εκκλησίας του Χριστού, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανένας δεν κέρδισε την μάχη απέναντι στην Εκκλησία. Έχω την πεποίθηση πως  η Δημοκρατία της Σρπσκά θα αντέξει σε κάθε απειλεί και αυτό γιατί έχει βαθιά πίστη στον Θεό. Θα υποστούμε όλες τις δοκιμασίες με υπομονή και αγάπη προς τον Θεό και στο τέλος θα δικαιωθούμε”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων