23/02/2021 23/02/2021 Την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πόλη Κότορ του Μαυρουβουνίου βεβήλωσαν με γκράφιτι ακατάλληλου περιεχομένου άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.  Η βεβήλωση του ναού προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου της πόλης κ. Βλαντιμί Γιόκιτς ο οποίος τόνισε “Εκ μέρους του δήμου Κότορ και προσωπικά, καταδικάζω έντονα την βανδαλιστική αυτή πράξη βεβήλωσης της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 15:44

Καταδίκη της βεβήλωσης ιστορικού ναού στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Καταδίκη της βεβήλωσης ιστορικού ναού στο Μαυροβούνιο

Την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πόλη Κότορ του Μαυρουβουνίου βεβήλωσαν με γκράφιτι ακατάλληλου περιεχομένου άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες. 

Η βεβήλωση του ναού προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου της πόλης κ. Βλαντιμί Γιόκιτς ο οποίος τόνισε “Εκ μέρους του δήμου Κότορ και προσωπικά, καταδικάζω έντονα την βανδαλιστική αυτή πράξη βεβήλωσης της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου με γκράφιτι. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, μαζί με την αστυνομική διοίκηση αντέδρασαν άμεσα και αφαίρεσαν τα γκράφιτι ενώ οι δράστες αυτής της ανήθικης και απάνθρωπης πράξης αναζητούνται”.

Ο κ. Γιόκιτς συνέχισε τις δηλώσεις τους τονίζοντας ότι: “Το Κότορ είναι μια πόλη σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας και δεν μιλάμε ούτε για ανοχή ούτε για συνύπαρξη επειδή στο Κότορ ζούμε μαζί χωρίς διαφορές, και σε καλές και σε κακές στιγμές εδώ και χιλιετίες. Καμία προσπάθεια κακόβουλων ανθρώπων να βγάλει τη ζωή μας από την ισορροπία δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα και δεν θα πετύχει ούτε σήμερα.   Καλώ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συλλάβουν και να τιμωρήσουν τους βανδάλους χωρίς καθυστέρηση” υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Τέλος απεύθυνε έκκληση στους πολίτες: “Καλώ όλους τους πολίτες του Κότορ να καταδικάσουν από κοινού οποιονδήποτε θα σκεφτόταν ακόμη και να βεβηλώσει μια εκκλησία, έναν καθεδρικό ναό ή οποιοδήποτε θρησκευτικό, εθνικό ή άλλο συναίσθημα των συμπολιτών μας. Ας είναι η κοινή μας αρμονική ζωή, όπως και πριν, η μεγαλύτερη καταδίκη και τιμωρία για όλους εκείνους που σκοπεύουν να διαταράξουν τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των πολιτών του Κότορ με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε συμφέρον».

Την βεβήλωση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο ιστορικό κέντρο της πόλης αντιλήφθηκε ο Ενοριακός Ιερέας ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές οι οποίες διεξάγουν έρευνες και έχουν ζητήσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω κτιρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων