16/07/2020 16/07/2020 Οι συνήγοροι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιου, Dragan Šoć και Božo Milonjić, ζήτησαν από την Κεντρική Εισαγγελία του κράτους, στην Ποντγκόριτσα, πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς αφορούσε η παράνομη κράτηση του Σεβασμιωτάτου, αλλά και για το αν ελήφθησαν μέτρα γι’ αυτό το συμβάν, που έγινε ενώ εκείνος κατέθετε ως πολίτης για όσα διαδραματίστηκαν στον...
16 Ιουλίου, 2020 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 15:47

Καταγγέλλουν στέρηση ελευθερίας του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου

Διαδώστε:
Καταγγέλλουν στέρηση ελευθερίας του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου

Οι συνήγοροι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιου, Dragan Šoć και Božo Milonjić, ζήτησαν από την Κεντρική Εισαγγελία του κράτους, στην Ποντγκόριτσα, πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς αφορούσε η παράνομη κράτηση του Σεβασμιωτάτου, αλλά και για το αν ελήφθησαν μέτρα γι’ αυτό το συμβάν, που έγινε ενώ εκείνος κατέθετε ως πολίτης για όσα διαδραματίστηκαν στον Άγιο Βασίλειο του Όστρογκ, στις 22 Ιουνίου του 2020.

«Στείλαμε μια αίτηση στην Εισαγγελία, όπου υπογραμμίσαμε την παράνομη συμπεριφορά του Εισαγγελέα Boricic κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλόχιου, ως πολίτη, σχετικά με την παραβίαση των μέτρων που είχαν ληφθεί από την κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού.

Ο Εισαγγελέας Boricic απάντησε στο αίτημά μας την επόμενη μέρα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε ολοκληρώσει τη δουλειά του γύρω στις 13:50 και ότι είχε διατάξει να αφεθεί ο Μητροπολίτης και η αστυνομία να υποβάλει ποινική καταγγελία.

Με μια τέτοια δήλωση του εισαγγελέα, είναι σαφές ότι διαπράχθηκε το ποινικό αδίκημα της παράνομης στέρησης της ελευθερίας, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, φυσικά, εάν ο εισαγγελέας λέει την αλήθεια, επειδή ο Μητροπολίτης κρατήθηκε έως και 6 ώρες από τη στιγμή που άρχισε να καταθέτει, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά της ανάκρισης.

Έχοντας όλα αυτά υπ’ όψιν, αναμέναμε πως το Σώμα θα υπέβαλε ποινική καταγγελία εναντίον των αρμοδίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ποντγκόριτσα, που έκαναν κατάχρηση εξουσίας και έθεσαν παράνομα υπό κράτηση τον Μητροπολίτη από τη 1:52 μ.μ. έως και τις 5:15 μ.μ., οπότε και τον άφησαν.

Ή, να λάβει κατάλληλη πειθαρχική δράση εναντίον του εισαγγελέα, εάν δεν είπε την αλήθεια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα από αυτά τα δύο πράγματα έπρεπε να γίνει. Μέχρι σήμερα, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν έχει γίνει τίποτα γι’ αυτό το ζήτημα. Σας ζητούμε να μας ενημερώσετε επειγόντως εάν έχουν ληφθεί μέτρα και ποια είναι αυτά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα επιμείνουμε, προκειμένου να λήξει αυτή η υπόθεση, με βάση το κράτος δικαίου και την προστασία της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη στον οποίο μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο.

Ποντγκόριτσα, 15 Ιουλίου 2020»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων