15/02/2021 15/02/2021 Στην ιστορική Μονή Τσέτνιε ιερούργησε την Κυριακή ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. Ο πρύτανης του Σεμιναρίου του Τσέτνιε π. Γκόγικο Πέροβιτς μίλησε στους πιστούς μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “η πίστη μας είναι τέτοια που ο Θεός θέλει να...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 10:13

“Κάθε Κυριακή είναι μια μέρα νίκης, μια μέρα χριστιανικής αισιοδοξίας”

Διαδώστε:
“Κάθε Κυριακή είναι μια μέρα νίκης, μια μέρα χριστιανικής αισιοδοξίας”

Στην ιστορική Μονή Τσέτνιε ιερούργησε την Κυριακή ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Ο πρύτανης του Σεμιναρίου του Τσέτνιε π. Γκόγικο Πέροβιτς μίλησε στους πιστούς μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “η πίστη μας είναι τέτοια που ο Θεός θέλει να μας βλέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα συγκεντρωμένους σε ένα μέρος. Και αυτή η ημέρα σύμφωνα με την παράδοση και την Εκκλησιαστική διδασκαλία είναι η Κυριακή, η ημέρα που θυμόμαστε την Ανάσταση του Κυρίου”.

Στη συνέχεια ανέφερε: “Κάθε ιστορία για τον Κύριο μας, για την πνευματική ζωή, τους αγγέλους, τον Ουρανό είναι η πίστη μας, και πολύ συχνά δεν είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι αλλά η πίστη είναι η επιβεβαίωση των αόρατων πραγμάτων. Κάθε φορά πρέπει να κάνουμε μια επιπλέον προσπάθεια, όσο περισσότερο μας δοκιμάζει ο εξωτερικός κόσμος τόσο περισσότερο πρέπει να προσπαθούμε. Ζούμε τον 21ο αιώνα που όλα γύρω μας μας δοκιμάζουν, μας θέτουν διλήμματα”.

Έπειτα ο π. Γκόγικο τόνισε ότι και για τους πρόγονούς μας ήταν δύσκολα παρά το ότι ο κόσμος ήταν πιο απλός. “Χρειαζόμαστε προσπάθεια να κρατήσουμε την προσοχή μας σε πράγματα που είναι αόρατα αλλά απαραίτητα για την ψυχή μας που περιμένει την αιώνια ζωή. Χωρίς την Ανάσταση, η αλήθεια απομακρύνεται από εμάς και γίνεται απελπιστική. Δεν υπάρχει καλύτερη ζωή εάν ο θάνατος δεν νικηθεί. Κάθε Κυριακή είναι μια μέρα νίκης, μια μέρα χριστιανικής αισιοδοξίας”. 

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος κ. Ιωαννίκιος μίλησε για την εορτή του Αγίου Τρύφωνα που τίμησε η Εκκλησία της Σερβίας την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο.

“Είναι ένας ευεργέτης του Θεού, ένας Μάρτυρας και Θαυματουργός, ο οποίος έγινε γνωστός για τις πράξεις αγάπης του για τον Θεό. Από μικρός έκανε θαύματα και έζησε ταπεινά και με απόλυτη απλότητα, χωρίς να κερδίσει τίποτα για τον εαυτό του. Ζούμε για τον Κύριο και την Εκκλησία του Θεού. Όταν ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί η πίστη του, κατέθεσε την ομολογία του γενναία και θυσίασε τη ζωή του για αυτό” ανέφερε για τον Άγιο Τρύφωνα ενώ τόνισε ότι τα θαύματά του πολλαπλασιάστηκαν μέχρι σήμερα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων