20/06/2020 20/06/2020 “Δεν χρειαζόμαστε τίποτα αν ο αδελφός μισεί τον αδελφό” είπε ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε πρωτοπρεσβύτερος Γκόγικο Πέροβιτς σε διάλεξη που διογρανώθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ συνέχισε “Λένε ότι αυτό το Μαυροβούνιο είναι αιώνιο, ότι η Σερβία είναι αιώνια.. το μόνο αιώνιο είναι αυτά τα Ιερά....
20 Ιουνίου, 2020 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 15:35

“Κάθε κυβέρνηση αλλάζει και μόνο ο Θεός είναι αιώνιος”

Διαδώστε:
“Κάθε κυβέρνηση αλλάζει και μόνο ο Θεός είναι αιώνιος”

“Δεν χρειαζόμαστε τίποτα αν ο αδελφός μισεί τον αδελφό” είπε ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε πρωτοπρεσβύτερος Γκόγικο Πέροβιτς σε διάλεξη που διογρανώθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ συνέχισε “Λένε ότι αυτό το Μαυροβούνιο είναι αιώνιο, ότι η Σερβία είναι αιώνια.. το μόνο αιώνιο είναι αυτά τα Ιερά. Απομένουν μόνο τα ιερά. Η πίστη των άλλων είναι ιερή για μένα, δε θα τη δηλητηριάσω με τίποτα αλλά θα υπερασπιστώ τη δική μου” είπε ο π. Γκόγικο.

“Κάθε κυβέρνηση αλλάζει και μόνο ο Θεός είναι αιώνιος” τόνισε ο Σχολάρχης. 

“Μόνο η υπομονή, η πίστη και η αγάπη μπορούν να μας οδηγήσουν στον στόχο. Δε μπορούν να υπάρχουν συγκρούσεις και διαμάχες, να μην μπορούμε να προσευχηθούμε στον Θεό με ειρήνη, Δεν χρειάζεται αυτό το κράτος. Στην Εκκλησία πηγαίνουμε γιατί πιστεύουμε στον Θεό”.

Στη συνέχει ο Πρωτοπρεσβύτερος αναφέρθηκε στα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και δήλωσε: ” Τα μέτρα  που ελήθφησαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού δεν έχουν καμία νομική βάση, υπάρχει ένας νόμος για την προστασία του πληθυσμού όπου αναφέρεται ότι όταν υπάρχει πανδημία οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύονται, εάν δεν υπάρχει επιδημία οι συγκεντρώσεις επιτρέπονται. Ο περιορισμός των ατόμων, όπως έγραψαν τελευταία ότι μόνο 200 άτομα μπορούν να βγουν στο δρόμο, δεν υπάρχει πουθενά. Ο νόμος υπάρχει για να διατηρείται η τάξη. Εάν το κακό της πανδημίας επιστρέψει θα σεβαστούμε τα μέτρα που είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα και του νόμους της χώρας. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα είναι εναντίον του λαού του Θεού που θέλει να βγει να προσευχηθεί και όχι εναντίον του κορωνοϊού”.

Κλείνοντας τόνισε για τα μέτρα ότι ο κόσμος “δε θα σεβαστεί τα μέτρα που είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς να μην τα καταλαβαίνει και να προκαλεί σύγχυση και προβλήματα στους ανθρώπους, όταν μαζευόμαστε στην σκιά της εκκλησία είναι για να προσευχηθούμε στον Θεό, είναι θρησκευτική τελετή όχι δημόσια συγκέντρωση. Αν ένας αστυνομικός έρθει να ρωτήσει, λέμε ότι προσευχόμαστε στον Θεό και γι ‘αυτό υπάρχει η εκκλησία, με ένα σταυρό στην πύλη, και όποιος μπαίνει στη σκιά της εκκλησίας κάνει μια προσευχή… Ποιος είναι αυτός που θα χωρίσει τον 199ο από το 201ο; Αφήστε την αστυνομία να το αντιμετωπίσει … Εγώ θα είμαι ο πρώτος 201ος, είμαστε όλοι 201οι”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων