30/06/2021 30/06/2021 Η σημαία του Πατριαρχείου Σερβίας κλάπηκε το βράδυ μεταξύ 29 και 30 Ιουνίου από την είσοδο του Μοναστηριού Gracanica στο Κοσσυφοπέδιο, 10 χιλιόμετρα μακρυά από την Πρίστινα. Το μοναστήρι αποτελεί κύριο θρησκευτικό προορισμό για τους Ορθοδόξους χριστιανούς του Κοσόβου. Στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης, κυκλοφορεί μια φωτογραφία με έναν...
30 Ιουνίου, 2021 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 17:31

Κλάπηκε η σημαία της Εκκλησίας από Μοναστήρι του Κοσόβου

Διαδώστε:
Κλάπηκε η σημαία της Εκκλησίας από Μοναστήρι του Κοσόβου

Η σημαία του Πατριαρχείου Σερβίας κλάπηκε το βράδυ μεταξύ 29 και 30 Ιουνίου από την είσοδο του Μοναστηριού Gracanica στο Κοσσυφοπέδιο, 10 χιλιόμετρα μακρυά από την Πρίστινα. Το μοναστήρι αποτελεί κύριο θρησκευτικό προορισμό για τους Ορθοδόξους χριστιανούς του Κοσόβου.

Στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης, κυκλοφορεί μια φωτογραφία με έναν άνδρα που φέρει μάσκα και τη σημαία της Αλβανίας και ποδοπατάει τη σημαία της Εκκλησίας ενώ εικάζεται ότι είναι η σημαία που κλάπηκε. Το τελευταίο αυτό περιστατικό δείχνει τον αυξημένο βαθμό απειλής των θρησκευτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Χριστιανών όπως και την ασφάλεια των Εκκλησιαστικών κτιρίων στο Κόσοβο.

Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης ανέφερε το περιστατικό στην Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ενώ κατέθεσε αίτημα για την επιπλέον ασφάλεια της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων