16/04/2020 16/04/2020 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον απόηχο της επέκτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από αύριο Μεγάλη Παρασκευή. Στην κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Βούτσιτς κατανοεί την ανάγκη του λαού και της Εκκλησίας , ωστόσο λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία,...
16 Απριλίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 8:15

Κλειστές το Πάσχα οι εκκλησίες στη Σερβία

Διαδώστε:
Κλειστές το Πάσχα οι εκκλησίες στη Σερβία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον απόηχο της επέκτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από αύριο Μεγάλη Παρασκευή.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Βούτσιτς κατανοεί την ανάγκη του λαού και της Εκκλησίας , ωστόσο λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία, υπακούοντας στις οδηγίες των ειδικών δεν μπορεί να επιτρέψει την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Από την πλευρά του Πατριάρχης Ειρηναίος υπογράμμισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας εξ αρχής σεβάστηκε και θα εξακολουθήσει να σέβεται τις συστάσεις της κυβέρνησης .
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Βούτσις εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τη Σερβική Εκκλησία για το υψηλό επίπεδο κοινωνικής ευθύνης και βοήθειας σε όλη αυτήν κρίση
Υπενθυμίζεται ότι στη Σερβία αποφασίστηκε η παράταση της στην απαγόρευση κυκλοφορίας που βρίσκεται ήδη σε ισχύ, από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από 18:00 ώρα Ελλάδας μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τρίτης του Πάσχα.
Στη χώρα ισχύει ήδη απαγόρευση της κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι την επομένη στις 06:00. Και τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 της Παρασκευής έως τη Δευτέρα το πρωί στις 06:00.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων