22/09/2022 22/09/2022 Κοινό μέτωπο στην εκστρατεία συγκέντρωσης αίματος για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων δημιουργούν για ακόμη μία φορά Σερβικός Ερυθρός Σταυρός, Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Σερβίας και Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Στο πλαίσιο αυτό, με την ευλογία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10 το πρωί έως...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:11

Κοινό μέτωπο στο Βελιγράδι για τη στήριξη της αιμοδοσίας

Διαδώστε:
Κοινό μέτωπο στο Βελιγράδι για τη στήριξη της αιμοδοσίας

Κοινό μέτωπο στην εκστρατεία συγκέντρωσης αίματος για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων δημιουργούν για ακόμη μία φορά Σερβικός Ερυθρός Σταυρός, Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Σερβίας και Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Στο πλαίσιο αυτό, με την ευλογία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα διοργανωθεί εθελοντική αιμοδοσίας σε αρκετούς ναούς της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου.

“Προσκαλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Βλαντιμίρ, την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι και την εκκλησία Νικολάεφ στο Zemun”, αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.

Η Εκκλησία και οι ενέργειες για τη στήριξη της αιμοδοσίας

Η κατά τόπους Εκκλησίες στην Πανορθόδοξη κοινότητα στηρίζουν τέτοιου είδους προσπάθειες καθώς πάνω απ’ όλα η προσφορά αίματος είναι μια πράξη ζωής για τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη. Έτσι και στη Σερβία η Εκκλησία στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Άλλωστε κατά το παρελθόν κάλεσμα για να δώσουν αίμα είχε απευθύνει ο ίδιος ο Πατριάρχης ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος στην αιμοδοσία.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία παγκοσμίως οι ανάγκες σε φιάλες αίματος αυξήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν την πιο ασφαλή κατηγορία αιμοδοτών, έναντι των δοτών αντικατάστασης ή δοτών επί πληρωμή, μειώνοντας τη πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών μέσω του αίματος από 7.5% σε 0.001%.

Στην Ελλάδα κατά τακτικά χρονικά διαστήματα ενορίες και Ιερές Μητροπόλεις διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες ενώ παράλληλα αυξάνονται οι τράπεζες αίματος που δημιουργούνται από την Εκκλησία.

Αντίστοιχα στη Ρουμανία με σύνθημα “Δώσε αίμα, σώσε μία ζωή”, Εκκλησία και φορείς συμβάλουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ πριν από σχεδόν δέκα χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων