23/08/2020 23/08/2020 Στο στόχαστρο βρέθηκε για ακόμη μια φορά Ορθόδοξος ναός στο Κόσοβο. Αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη στο χωριό Σρεντσκά κοντά στη Πριζρένη, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Συγκεκριμένα το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της σερβικής κυβέρνησης ανέφερε ότι εκτός από τη βεβήλωση στο εσωτερικό του ναού, βρέθηκαν...
23 Αυγούστου, 2020 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2020 - 16:34

ΚΟΣΟΒΟ: Βανδαλισμό υπέστη Ορθόδοξος Ναός

Διαδώστε:
ΚΟΣΟΒΟ: Βανδαλισμό υπέστη Ορθόδοξος Ναός

Στο στόχαστρο βρέθηκε για ακόμη μια φορά Ορθόδοξος ναός στο Κόσοβο. Αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη στο χωριό Σρεντσκά κοντά στη Πριζρένη, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Συγκεκριμένα το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της σερβικής κυβέρνησης ανέφερε ότι εκτός από τη βεβήλωση στο εσωτερικό του ναού, βρέθηκαν κυνηγητικά φυσίγγια στο καμπαναριό γεγονός που μαρτυρεί και τις φθορές που υπέστη ο τρούλος του ναού.

Οι σέρβοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν πως πρόκειται για ακόμη μια ενέργεια εκφοβισμού και καταπίεσης, με τη σερβική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως οι συχνές επιθέσεις και λεηλασίες εκκλησιών και περιουσιακών στοιχείων του Σερβικού πληθυσμού δηλώνουν πως η ασφάλεια είναι μετέωρη.

Μόνο η κοινή αντιμετώπιση για εγκλήματα, ληστείες και βανδαλισμούς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εθνικότητα και η θρησκεία εκείνων που διέπραξαν αυτές τις πράξεις, θα ανοίξει το δρόμο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ειρηνικής συμβίωσης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια“, καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της Σερβίας.  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων