24/09/2023 24/09/2023 Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης ενημερώνει το κοινό ότι η κατάσταση στη Μονή Bajska είναι αυτή τη στιγμή ήρεμη, αν και εξακολουθεί να υπάρχει φόβος λόγω των σημερινών γεγονότων τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στην ίδια την πύλη της μονής. Να αναφέρουμε ότι νωρίτερα σήμερα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου περίπου 30 ένοπλοι άνδρες ταμπουρώθηκαν στη...
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 20:53

Κόσοβο: Ηρεμία αλλά και ανησυχία μεταξύ μοναχών και πιστών στο Μοναστήρι Bajska

Διαδώστε:
Κόσοβο: Ηρεμία αλλά και ανησυχία μεταξύ μοναχών και πιστών στο Μοναστήρι Bajska

Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης ενημερώνει το κοινό ότι η κατάσταση στη Μονή Bajska είναι αυτή τη στιγμή ήρεμη, αν και εξακολουθεί να υπάρχει φόβος λόγω των σημερινών γεγονότων τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στην ίδια την πύλη της μονής.

Να αναφέρουμε ότι νωρίτερα σήμερα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου περίπου 30 ένοπλοι άνδρες ταμπουρώθηκαν στη Μονή στο χωριό Μπάνισκο όπου υπήρχαν προσκυνητές και μοναχοί. Νεκρός έπεσε από τους πυροβολισμούς ένας Κοσοβάρος αστυνομικός.

Διαβάστε επίσης: Κόσοβο: 30 ένοπλοι οχυρώθηκαν σε Μονή στο Μπάνισκο – Ένας νεκρός

Η Ανακοίνωση της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης:

“Οι ένοπλοι, που διέρρηξαν την πύλη σήμερα, έφυγαν από το Νοναστήρι και αυτή τη στιγμή παραμένει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου και της EULEX μπροστά από την πύλη εισόδου και στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού.

Στον κοιτώνα της Μονής παραμένουν ο Ηγούμενος με τους αδελφούς Μοναχούς, καθώς και ομάδα πιστών από το Νόβι Σαντ, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Η διεύθυνση της Μονής αναφέρει ότι όλοι είναι καλά προς το παρόν, ότι τελούνται τακτικές λειτουργίες στο παρεκκλήσι της μονής, με την ελπίδα να τελειώσει το δράμα αυτό το συντομότερο δυνατό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων