25/04/2021 26/04/2021 Επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απέστειλε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ο Πανιερ. Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής κ. Ειρηναίος του Πατριαρχείου Σερβίας, με αφορμή τις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις εις βάρος κληρικών, μοναχών και ναών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια. Στην επιστολή, ο Πανιερώτατος εφιστά την προσοχή στην συνεχή...
25 Απριλίου, 2021 - 20:54
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2021 - 0:44

Έκκληση για τερματισμό της δίωξης της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Έκκληση για τερματισμό της δίωξης της Εκκλησίας

Επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απέστειλε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ο Πανιερ. Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής κ. Ειρηναίος του Πατριαρχείου Σερβίας, με αφορμή τις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις εις βάρος κληρικών, μοναχών και ναών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια.

Στην επιστολή, ο Πανιερώτατος εφιστά την προσοχή στην συνεχή παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Σέρβων στην περιοχή. Παράλληλα επισημαίνει ότι οι συνεχείς αναφορές για θρησκευτική και εθνική δίωξη των Σέρβων από Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, ανησυχούν ιδιαίτερα τους Σέρβους της Αμερικής, οι οποίοι αναμένουν καταδίκη από τις Αμερικανικές αρχές.

Επίσης, εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του σχετικά με τις τελευταίες επιθέσεις και συκοφαντίες εις βάρος της αδελφότητας και του Ηγουμένου της Μονής Βισόκι Ντέτσανι, Αρχιμανδρίτη Σάββα Τζάντζιτς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανιερώτατος κοινοποίησε την επίσημη δήλωση του Πανιερ. Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδοσίου σχετικά με τον κίνδυνο της Σερβικής πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια.

Αναφερόμενος στην έκθεση του 2015 για την θρησκευτική ελευθερία που συντάχθηκε από τον κ. Μπλίνκεν, ο Πανιερ. Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής κ. Ειρηναίος κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να κάνει ότι είναι δυνατό σε συνεργασία με τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου για να σταματήσει η βία και η δίωξη εις βάρος των Σέρβων, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, των κληρικών και μοναχών, δείχνοντας σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα στην περιοχή.

 

Πανιερ. Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής κ. Ειρηναίος

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Κεντρική Φωτογραφία αρχείου

 

Η επίσημη δήλωση στα Αγγλικά του Πανιερ. Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδοσίου σχετικά με τον κίνδυνο της Σερβικής πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων