02/07/2023 02/07/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε κουρά μοναχής στο μοναστήρι του Αγίου Σωτήρα στο Radovići, της αδελφής Nada με το όνομα Κυριακή. «Ελπίζουμε οι δοκιμασίες που πέρασε στη ζωή της να τις χρησιμοποιήσει στη μελλοντική ασκητική της ζωή για τη σωτηρία, αναγνωρίζοντας τις παγίδες του διαβόλου που καραδοκούν συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος....
02 Ιουλίου, 2023 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 - 11:32

Κουρά μοναχής από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Κουρά μοναχής από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε κουρά μοναχής στο μοναστήρι του Αγίου Σωτήρα στο Radovići, της αδελφής Nada με το όνομα Κυριακή. «Ελπίζουμε οι δοκιμασίες που πέρασε στη ζωή της να τις χρησιμοποιήσει στη μελλοντική ασκητική της ζωή για τη σωτηρία, αναγνωρίζοντας τις παγίδες του διαβόλου που καραδοκούν συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

«Εκείνος που αναγνωρίζει τις δοκιμασίες, μπορεί όχι μόνο να τις παρακάμψει, αλλά μπορεί και να τις κάνει σκόνη και στάχτη. Τέτοια χάρη έδωσε ο Κύριος σε όσους Τον αγαπούν», είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Ο μοναχισμός δεν μπορεί να σταθεί έξω από την Εκκλησία. Είναι μεγάλη πράξη να απαρνηθείς τον κόσμο και να αποδεχτείς τον μοναχισμό. Θα πρέπει να επιτυγχάνουμε την αλλαγή και μέσα μας. Χρειάζεται να εξευγενίσεις την καρδιά σου, να εμπλουτίσεις την ψυχή σου και να την κάνεις ανοιχτή στο φως του Θεού και στο έλεος Του, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια και την αγάπη Του», είπε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του.

Πρόσθεσε ότι χρειάζονται πολλά πνευματικά κατορθώματα, και πολύ πορσωπική δουλειά.

Είπε ότι η νέα μοναχή Κυριακή έδειξε με όλη της τη θέληση, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα ότι επιθυμεί να ακολουθήσει το μοναστικό σχήμα.

    

Πηγή: mitropolija (Radosav Rajo Vojinović- Φωτογραφίες Željko Drašković)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων