29/08/2020 29/08/2020 Στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παραθαλάσσια πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα, Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Κουρά δύο νέων μοναχών της μοναστικής αδελφότητας που πήραν το όνομα Νέστορας και Ιωσήφ, προς...
29 Αυγούστου, 2020 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2020 - 20:32

Κουρά μοναχών τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Κουρά μοναχών τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου

Στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παραθαλάσσια πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα, Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Κουρά δύο νέων μοναχών της μοναστικής αδελφότητας που πήραν το όνομα Νέστορας και Ιωσήφ, προς τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο νέος μοναχός που κρατάει την εικόνα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, πιθανότατα είναι ο πρώτος μοναχός που λαμβάνει το όνομα Ιωσήφ προς τιμήν του Οσίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το Μυστήριο του Βαπτίσματος βαπτίζοντας 4 κορίτσια ενώ κήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφέροντας “Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος στην Εκκλησία του Θεού, ο λαός του Θεού. Η Εκκλησία του Θεού είναι το Σώμα του Χριστού ανεξάρτητα από τις γλώσσες που μιλάνε τα γήινα έθνη. Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο όπου σήμερα δεν υπάρχει η Εκκλησία”.

Έπειτα ανέφερε ότι το βάπτισμα “είναι μια γέννηση για την αιώνια ζωή”. Τέλος συνεχάρη τον ηγούμενο της Μονής και τους μοναχούς για την ανανέωση της μοναστικής αδελφότητας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων