04/05/2022 04/05/2022 Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού στην Πέτρινια, που έχει ιστορία 237 ετών, έχει γίνει διαρκής στόχος βανδαλισμού. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Αυτή τη φορά άγνωστοι έκαναν με γράφιτι το σύμβολο του Κροατικού Επαναστατικού Κινήματος των Ούστασε, τη νύχτα μεταξύ 2 και 3 Μαΐου 2022. Αυτή η πράξη είναι προκλητική για τους σέρβους πολίτες, όπως ανέφερε...
04 Μαΐου, 2022 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2022 - 15:36

ΚΡΟΑΤΙΑ: Βανδαλισμός εκκλησίας του Αγ. Σπυρίδωνα με σύμβολα Ούστασε

Διαδώστε:
ΚΡΟΑΤΙΑ: Βανδαλισμός εκκλησίας του Αγ. Σπυρίδωνα με σύμβολα Ούστασε

Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού στην Πέτρινια, που έχει ιστορία 237 ετών, έχει γίνει διαρκής στόχος βανδαλισμού.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Αυτή τη φορά άγνωστοι έκαναν με γράφιτι το σύμβολο του Κροατικού Επαναστατικού Κινήματος των Ούστασε, τη νύχτα μεταξύ 2 και 3 Μαΐου 2022.

Αυτή η πράξη είναι προκλητική για τους σέρβους πολίτες, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον π. Sasa Umicevic της ενορίας της περιοχής, «ελπίζουμε ότι θα βρεθούν οι δράστες και θα διωχθούν. Τέτοιες πράξεις εμπνέονται από μίσος και δεν συνάδουν με τον πολυεθνικό χαρακτήρα της κοινωνίας στην οποία ζούμε, και δεν πρέπει να γίνουν κανόνας συμπεριφοράς».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων