10/04/2019 10/04/2019 Την υπό ανακατασκευή ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο Μόσταρ της Βοσνίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς. Η εκκλησία αυτή, ένα από τα  μεγαλύτερα και σημαντικότερα προσκυνήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, καταστράφηκε το 1992. Η Αγία Τριάδα χτίστηκε το 1873 και ήταν η μεγαλύτερη σερβική ορθόδοξη εκκλησία μέχρι την κατασκευή του Ιερού Καθεδρικού Ναού...
10 Απριλίου, 2019 - 11:18

Ξαναχτίζεται η ιστορική Αγία Τριάδα στο Μόσταρ

Διαδώστε:
Ξαναχτίζεται η ιστορική Αγία Τριάδα στο Μόσταρ

Την υπό ανακατασκευή ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο Μόσταρ της Βοσνίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς. Η εκκλησία αυτή, ένα από τα  μεγαλύτερα και σημαντικότερα προσκυνήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, καταστράφηκε το 1992.

Η Αγία Τριάδα χτίστηκε το 1873 και ήταν η μεγαλύτερη σερβική ορθόδοξη εκκλησία μέχρι την κατασκευή του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι.

Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι η Αγία Τριάδα είναι πολύ σημαντική για τους περίπου 5.000 Σέρβους που διαμένουν στο Μόσταρ, για το σύνολο της ανατολικής Ερζεγοβίνης, αλλά και για τον σερβικό λαό στο σύνολό του και τους Βόσνιους και τους Κροάτες, “καθώς δείχνει ότι μπορούμε να ζήσουμε ενωμένοι με σεβασμό ο ένας για τον άλλον”

Επεσήμανε επίσης, ότι η Σερβία έχει διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για την ανασυγκρότηση του ναού και ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

“Ελπίζω ότι πριν από το τέλος του 2020 θα είμαι σε θέση να παραστώ στα εγκαίνια αυτού του μεγαλοπρεπούς ναού.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό ​​για όλους τους Σέρβους όπου και αν ζουν” υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι η Σερβία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να διαθέσει επιπλέον 1,5 εκατ, δολάρια για την εκκλησία στο Μόσταρ.

Ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τη Σερβία για τη βοήθεια που παρέχει: “Έχουμε την πεποίθηση ότι ο ναός θα ολοκληρωθεί το 2020” πρόσθεσε.

Από την πλευρά του πρόεδρος της ΒοσνίαςΕρζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ ανέφερε ότι ο καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας στο Μόσταρ έχει αδιαμφισβήτητη σημασία για τους Σέρβους στο έδαφος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων