05/03/2022 05/03/2022 Ξενάγηση σε παιδιά Σερβικής καταγωγής από τις γύρω χώρες και περιοχές, που επισκέφθηκαν τη Σερβία και τον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, έκανε χθες, 4 Μαρτίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ο Πατριάρχης καλωσόρισε τα παιδιά ως εξής: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθατε εδώ, στον ναό του Αγίου Σάββα,...
05 Μαρτίου, 2022 - 10:15

Ξενάγηση σε παιδιά Σέρβων εκτοπισμένων στον Άγιο Σάββα από τον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Ξενάγηση σε παιδιά Σέρβων εκτοπισμένων στον Άγιο Σάββα από τον Πατριάρχη Σερβίας

Ξενάγηση σε παιδιά Σερβικής καταγωγής από τις γύρω χώρες και περιοχές, που επισκέφθηκαν τη Σερβία και τον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, έκανε χθες, 4 Μαρτίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο Πατριάρχης καλωσόρισε τα παιδιά ως εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθατε εδώ, στον ναό του Αγίου Σάββα, που χτίστηκε, για να είναι ο ναός όλων των Ορθοδόξων Σέρβων όπου κι αν βρίσκονται· για να είναι ένα μέρος όπου θα έρθουμε όλοι και θα συγκεντρωθούμε πάνω από όλα με καλές προθέσεις και καλή επιθυμία· με μια προσευχή για όλους τους ανθρώπους, για όλο τον κόσμο, με μια προσευχή για ειρήνη παντού στον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Πορφύριος, ευλογώντας τα παιδιά.

«Αν και ο κόσμος των παιδιών πρέπει να είναι γεμάτος χαρά, είναι αδύνατο να μην φτάνουν στ’ αυτιά τους οι ειδήσεις για πολέμους και βάσανα παντού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων στην Ουκρανία, και γι’ αυτό πρέπει πάντα να προσευχόμαστε ο Θεός να δίνει ειρήνη σε αυτή τη χώρα, σε όλους. «Ανοίξτε την καρδιά σας, για να γεμίσετε με κατανόηση και αγάπη για τους άλλους, να προσευχηθείτε να τελειώσει ο πόλεμος εκεί το συντομότερο δυνατό», είπε ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σερβία, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Διοργανωτές του προγράμματος είναι η βουλευτής Sanja Lakić και ο διευθυντής του Ταμείου για τους Πρόσφυγες και τους Εκτοπισμένους και για τη Συνεργασία με τους Σέρβους στην Περιφέρεια, Duško Ćutilo.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων