21/08/2022 21/08/2022 Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τρέμπινιε της Ανατολικής Ερζεγοβίνης ολοκληρώθηκαν με τον μεθέορτο εσπερινό στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως και με λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και ιερών λειψάνων στους δρόμους της πόλης. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Στην ακολουθία του εσπερινού προέστη ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος, με...
21 Αυγούστου, 2022 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2022 - 10:59

Λαοθάλασσα στους δρόμους του Τρέμπινιε για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Διαδώστε:
Λαοθάλασσα στους δρόμους του Τρέμπινιε για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τρέμπινιε της Ανατολικής Ερζεγοβίνης ολοκληρώθηκαν με τον μεθέορτο εσπερινό στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως και με λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και ιερών λειψάνων στους δρόμους της πόλης.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Στην ακολουθία του εσπερινού προέστη ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος, με την προσευχητική παρουσία του Πανιερώτατου Επισκόπου Μιλεσέβου κ. Αθανασίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Hum κ. Ιωάννη, του οικείου Πανιερώτατου Επισκόπου Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημητρίου και πολυάριθμων κληρικών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Μεταμόρφωσης «έκλεισαν» με τη λιτανεία στους δρόμους της πόλης Τρέμπινιε, η συμμετοχή στην οποία ήταν συγκινητική. Στην πομπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρίγκιπας Φίλιππος, το μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας κ. Ράντοβαν Βίσκοβιτς, ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Μπάνια Λούκα, Μίλος Βούγιτς, ο Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας στο Τρέμπινιε, Μίροσλαβ Μάρκοβιτς, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλων κοντά στο Prizren π. Μιχαήλ.

Στο κεντρικό οροπέδιο της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους νεκρούς κατοίκους και αγωνιστές για την ελευθερία της πόλης, μετά την οποία ο Επίσκοπος Δημήτριος και ο Επίσκοπος Ιωάννης μίλησαν στους συγκεντρωμένους πιστούς.

Πηγή: Μητρόπολη Zαχουμίου και Ερζεγοβίνης

Φωτογραφία: Vlado Ružić

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων